Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
95

Επίσκεψη Παν Κουρουμπλή σε ΠΕΔ και Θερμοπύλες

< 3 λεπτά
04.04.16 • 08:57
#Tags:

O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου, τη Λαμία όπου συναντήθηκε με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Κουρουμπλής συζήτησε μαζί τους την ανάγκη στήριξης από την Τοπική ΠΕΔ ΚουρουμπληςΑυτοδιοίκηση. Α’ ΚΑΙ Β’ βαθμού της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, καθώς και ζητήματα που άπτονται των θεσμικών παρεμβάσεων στον Καλλικράτη.

Στο τραπέζι τέθηκε το ζήτημα συνεργασίας των Δήμων με την ΔΕΗ, καθώς υπάρχει πρόβλημα οικονομικών εκκρεμοτήτων-οφειλών από πλευράς Δήμων, με συνέπεια να σταματά η ηλεκτροδότηση σε αντλιοστάσια της περιοχής. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα το εξετάσει μέσα στα επόμενα 24ωρα και ότι θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Τέλος, αναφέρθηκε στην προοπτική της χρηματοδότησης των δήμων από το Πράσινο Ταμείο, θέμα που όπως είπε θα φέρει και στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς και στην προοπτική δανειοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για επείγουσες ανάγκες των Δήμων, όπως είναι η εξασφάλιση απορριμματοφόρων, όπου χρειάζεται.

Κουρουμπλης πρόσφυγες ΘερμοπύλεςΣτη συνέχεια, ο κ. Κουρουμπλής μετέβη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες όπου συνομίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Καραϊσκο, ο οποίος ενημέρωσε τον υπουργό για τις συνθήκες διαμονής, εκεί, των προσφυγικών οικογενειών.

Ο κ. Καραϊσκος είπε πως οι συνθήκες είναι οι καλύτερες δυνατές, ότι υπάρχει ζεστό νερό, ψύξη, φυσικά αποχετευτικό δίκτυο και ευρύχωροι κοινόχρηστοι χώροι, δεδομένου μάλιστα, ότι το κέντρο αυτό είναι πρώην ξενοδοχειακή εγκατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη προς τον υπουργό, υπάρχει επαρκής σίτιση από το στρατό και όπου χρειάζεται λαμβάνει χώρα και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, με τρόπο που να μην δημιουργούνται προβλήματα και αρρυθμίες συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός συνομίλησε και με δύο νεαρούς πρόσφυγες οι οποίοι δεν έχουν την όρασή τους και επικοινώνησε αμέσως με την Διοικήτρια του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, κυρία Παναγιώτα Λεωτσάκου, προκειμένου να ενταχθούν οι δύο νέοι στα προγράμματα του Κέντρου. Η κυρία Λεωτσάκου, υποσχέθηκε στον υπουργό να κινηθεί άμεσα και ουσιαστικά με πρώτη κίνηση την επίσκεψή της στο κέντρο των Θερμοπυλών, ώστε να δει τους δύο πρόσφυγες.

Ο υπουργός συνομίλησε, επίσης, με έναν τρίτο νεαρό πρόσφυγα, ο οποίος επιθυμούσε να δωρίσει τον έναν νεφρό του στη νεφροπαθή μητέρα του.

Ο υπουργός είπε ότι θα έρθει άμεσα σε επαφή με τον πρόεδρο το ΕΟΜ (Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων) κ. Ανδρέα Καραμπίνη, προκειμένου να εξεταστεί το συντομότερο η συμβατότητα του υποψήφιου δότη με την ασθενή, ώστε να προχωρήσει η μεταμόσχευση και μάλιστα δωρεάν.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle