Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
253

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

< 3 λεπτά
09.12.18 • 19:04
#Tags:

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς επισκέφθηκε, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου.

Τον κ. Γαβρόγλου συνόδευε ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Δ. Τριάντης.

Παρόντες στη επίσκεψη ήταν και ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης, (που επί υπουργίας του λειτούργησε το σχολείο), ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ν. Θηβαίος, η Δήμαρχος Λεβαδεών κα Γ. Πούλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρ. Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Τζουβάρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας κ. Θ. Καρανάσος, ο Διευθυντής και Εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς.

Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου 2 ώρες και κατά τη διάρκειά της οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή κ. Γ. Ηλία για τη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ, (που βρίσκεται στον 4ο χρόνο λειτουργίας), το εκπαιδευτικό έργο, τη φιλοσοφία της οργάνωσης και λειτουργίας του σχολείου, τις εκδόσεις, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που υλοποιούνται, τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις στην κοινότητα που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση και την προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής ενσωμάτωσης των μαθητών. Κλείνοντας ο κ. Ηλίας έθεσε το αίτημα της προσθήκης τουλάχιστον μιας ακόμη αίθουσας στο σχολείο, προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημιουργία του χώρου αισθητηριακής ολοκλήρωσης, για τον οποίο έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι σχετικοί πόροι.

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός - Κοινωνιολόγος του σχολείου κα Κ. Αναγνώστου, ενημέρωσε τους παρόντες για τη συνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών και των μαθητριών του ΕΕΕΕΚ. Παράλληλα έθεσε το ζήτημα των μονίμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Ακολούθως η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός - Φιλόλογος του σχολείου κα Σ. Μπαδήλα παρουσίασε τη μέθοδο διδασκαλίας του μαθήματος της γλώσσας και τον τρόπο ανάπτυξης του εκπαιδευτικού υλικού που διανέμει στους μαθητές.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παρισταμένων, κατά την οποία αναδείχθηκε η απόλυτη προτεραιότητα ανάπτυξης των σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι σε 3 ημέρες θα έχουν ψηφιστεί οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή, για τους οποίους όπως είπε, δικαιολογημένα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δυσπιστούν, μετά από τόσα χρόνια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο χώρο των αιθουσών και των εργαστηρίων του σχολείου και την καταγραφή των αναγκών σε εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη ήταν απρογραμμάτιστη και έγινε, αργά το μεσημέρι, μετά τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς.

https://4.bp.blogspot.com/-zHQYGuL9kzk/XA1iZbIymmI/AAAAAAAAHl0/WR8ksICe45wzQLkj1rvssJv-zRlb1LSqgCLcBGAs/s1600/DSC04945%25CE%2592.jpg

https://2.bp.blogspot.com/-pInz7siMuJU/XA1i3y5y_gI/AAAAAAAAHmY/RYsbcV_qS6MtQDNPDPac33PfVOBFUoM6QCLcBGAs/s1600/DSC04934.JPG

http://eeeekliv.blogspot.com

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle