Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
344

|

Επαμεινώνδας Κώνστας: Συνεργασία-Προσφορά στον Ορχομενό με πρωτοπορία στην άσκηση

< 10 λεπτά
16.09.19 • 11:42
#Tags:

Ακόμη ένας Ορχομένιος που διαπρέπει μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Άνοιξε τα φτερά του, ξεδίπλωσε τις ιδέες του, το ταλέντο του και διαπρέπει σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο και σε μια αχανή περιοχή.

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό δέχτηκε αμέσως την πρόταση συνεργασίας και συμβολής του σε δραστηριότητες που θα γίνουν μέσω του www.asopichos.gr στον τόπο μας, δείχνοντας και έμπρακτα την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο λόγος για τον Επαμεινώνδα Κώνστα, ο οποίος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος τριών ειδικοτήτων, με κύρια την Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή (Άσκηση σε άτομα με Αναπηρίες) και δευτερεύουσες ειδικότητες Καλαθοσφαίριση και Aerobic.
Νωντας Κωνστας 6 1 2
Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην «Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης και Απόδοσης» ενώ στην μεταπτυχιακή του διατριβή ασχολήθηκε με το πώς η άσκηση επιδρά σε άτομα με Σκλήρυνση κατά πλάκας.
Είναι πιστοποιημένος Personal Trainer και Group Fitness Instructor. Εισηγητής στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο GRAFTS στον τομέα Group Fitness. Master Trainer της εταιρείας RADICAL FITNESS. Παρουσιάζει προγράμματα άσκησης σε τηλεοπτικές εκπομπές ενώ αρθρογραφεί σε δημοφιλή sites και έντυπα περιοδικά.
Δουλεύει σε μεγάλα γυμναστήρια των Αθηνών, αναλαμβάνει κατ οίκον συνεδρίες προσωπικής εκγύμνασης και ασχολείται με την συμβουλευτική διατροφή με βάση την αλόη βέρα.
O Επαμεινώνδας Κώνστας είναι υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.fitstudio.gr και του project «Υπαίθρια Γυμναστική στην Αθήνα».
Αυτή η τελευταία του δραστηριότητα, η γυμναστική στο ύπαιθρο είναι κάτι διαφορετικό και κερδίζει ολοένα έδαφος προσελκύοντας μεγάλο πλήθος που θέλει να γυμναστεί με έναν εναλλακτικό τρόπο. Αυτή τη δυνατότητα έρχεται να δώσει ο Επαμεινώνδας (Νώντας) Κώνστας ο οποίος μας έδωσε λεπτομέρειες τόσο για την επαγγελματική δραστηριότητα όσο και για την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Ορχομενό.
Νωντας φυση 2
Είναι ιδιαίτερη τιμή τόσο για την ιστοσελίδα μας, www.asopichos.gr όσο και για τον τόπο μας που ο διακεκριμένος Γυμναστής δέχτηκε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του στους περιπάτους που πραγματοποιεί ο «Ασώπιχος» στο πλαίσιο των περιπάτων «Στα ‘χνάρια των Μινύων» και στο MaskaRun. Σύντομα θα ανακοινωθεί αυτή η δραστηριότητα αφού ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για την υλοποίησή της.
Συναντηθήκαμε σε μια από τις δραστηριότητες που είχε προγραμματίσει. Το ραντεβού ήταν στους στύλους του Ολυμπίου Διός και το πρόγραμμα περιελάμβανε περίπατο στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο λόφο του Φιλοπάππου, Θησείο και Γκάζι και παράλληλα αθλητικό πρόγραμμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο από αυτή τη δραστηριότητα 

https://www.facebook.com/Fitstudio.gr/videos/10156207724531646/
Όμως ας δούμε τι μας είπε:

Κύριε Κώνστα, θα θέλαμε να μας πείτε για το ιδιαίτερο αυτό πρόγραμμα γυμναστικής που παρουσιάζετε.

Κατ’ αρχάς να αναφέρω πως τα προγράμματα γυμναστικής ποικίλλουν, ώστε να καλύψουμε ως Fitstudio όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα ασκουμένων.
Το πρόγραμμα ονομάζεται boot camp fitness project και υπήρχε για περίπου 25 χρόνια μόνο στις ΗΠΑ ,από όπου και προήλθε, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πήραν μεγάλη δημοτικότητα την τελευταία μόνο δεκαετία. Οι αρχές ενός σύγχρονου fitness bootcamp, οι οποίες εξισώνονται σε γενικές γραμμές με στρατιωτικούς στόχους, είναι απλές:

Δηλαδή τι ακριβώς κάνετε;

Ο όρος " Fitness Βootcamp " χρησιμοποιείται σήμερα στη βιομηχανία της σωματικής άσκησης για να περιγράψει τις κατηγορίες γυμναστικής που προωθούν την απώλεια λίπους, τη συντροφικότητα και την ομαδική προσπάθεια. Έχουν σχεδιαστεί για να ωθούν τους ανθρώπους λίγο περισσότερο από ό, τι γίνεται κανονικά σε ένα γυμναστήριο. Οι συνεδρίες bootcamp οργανώνονται σε υπαίθριους χώρους ή σε πάρκα χρησιμοποιώντας ασκήσεις με το βάρος του σώματος όπως push ups, καθίσματα, ασκήσεις με ιμάντες και burpees συνδυαστικά με τρέξιμο και ανταγωνιστικά παιχνίδια.
Η ιδέα είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες γυμνάζονται με το δικό τους ρυθμό καθώς συνεργάζονται για ένα στόχο, είτε σε ζευγάρια είτε σε μικρές ομάδες τριών ή τεσσάρων ατόμων, είτε σε δύο μεγάλες ομάδες.
Τα Fitness Βootcamp παρέχουν κοινωνική υποστήριξη σε όσους συμμετέχουν. Αυτό παρέχει ένα διαφορετικό περιβάλλον για εκείνους τους αθλούμενους που βαριούνται το γυμναστήριο και είναι δύσκολο να αναπτύξουν την συνήθεια της άσκησης. Οι συμμετέχοντες κάνουν φίλους και κοινωνικοποιούνται καθώς γυμνάζονται. Τα μέλη των Fitness Βootcamp συνήθως εκτελούν ορισμένες δοκιμασίες φυσικής κατάστασης την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια επανεξετάζονται σε διάστημα 4 έως 6 εβδομάδων.
Πλεονέκτημα μιας τέτοιας προπόνησης είναι η δυναμική των μεγάλων ομάδων που συχνά βοηθάει στην παρακίνηση των συμμετεχόντων. Η αυξανόμενη τάση στα Fitness Βootcamp είναι οι εσωτερικοί χώροι που έχουν κλιματισμό και παρέχουν ένα καλύτερο περιβάλλον προπόνησης για τα μέλη. Επιπλέον, ορισμένοι χώροι περιλαμβάνουν δραστηριότητες γυμναστικής εκτός του κτηρίου.
Νωντας Κωνστας 2 1 2

Πως προέκυψε;

H ιδέα προήλθε από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, όπου παρατήρησα την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.

Εδώ στη χώρα μας ο κόσμος ανταποκρίνεται; Συμμετέχει;

Υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον γι ‘ αυτό σκεφτήκαμε να χωρίσουμε την Αθήνα σε τμήματα, όπου ο εκάστοτε trainer - συνεργάτης θα καθοδηγεί μια συγκεκριμένη ομάδα αθλουμένων.

Ποιος είναι ο στόχος σας και ποιες είναι οι διαφορές από τον κλασικό τρόπο γύμνασης;

Στόχος ενός τέτοιου είδους προπόνησης, είναι η ψυχική υγεία. Είναι γνωστό από καιρό ότι η τακτική αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της υπέρτασης και του καταπονητικού άγχους. Μέρος αυτού οφείλεται στην απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες λειτουργούν ως παράγοντας αύξησης της διάθεσης.
Το Fitness Boot camp δίνει την ευκαιρία στον συμμετέχοντα να ξεφύγει από την συνήθη ρουτίνα που μέχρι τότε ακολουθούσε στο γυμναστήριο. Η παρακίνηση ενός καλού γυμναστή, η συντροφικότητα της ομαδικής γυμναστικής και η αναζωογόνηση δίπλα στη φύση παρέχει όλα τα συστατικά για ένα προκλητικό πρόγραμμα γυμναστικής που μπορεί να ανεβάσει τη φυσική κατάσταση σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό που θα μπορούσε να επιτύχει κάποιος μόνος του.
Εάν ο ασκούμενος δεν είναι ακόμη σίγουρος για την συμμετοχή του, μπορεί να καλέσει ένα φίλο μαζί του σε μια δοκιμαστική προπόνηση. Με αυτόν τον τρόπο θα διασκεδάσει περισσότερο και θα έχει επίσης έναν ζευγάρι για τις κοινές ασκήσεις.

Μέχρι τώρα σε πόσα και ποια σημεία το εφαρμόζετε;

Μέχρι στιγμής σε 7 σημεία στην Αττική και στον Πειραιά.

Υπάρχουν άνθρωποι που σας βοηθούν; Συνεργάτες;

Υπάρχει μια ομάδα από καταρτισμένους trainers όλων των ειδικοτήτων που έχουν στην αρμοδιότητα τους από έναν υπαίθριο χώρο.

Πείτε μας κάποια πράγματα για εσάς.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ορχομενό Βοιωτίας, στην συνέχεια σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου ολοκλήρωσα και ένα μεταπτυχιακό πάνω στην προπόνηση ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Είμαι καθηγητής στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό πάροχο Fitness GRAFTS, στον τομέα των ομαδικών προγραμμάτων και Senior Manger στην παγκόσμια εταιρεία με έδρα την Αργεντινή RADICAL FITNESS, ενώ εδώ και 10 χρόνια έχω το δικό μου site όπου μέσα από αυτό διοργανώνω διάφορες δραστηριότητες και events που έχουν σχέση με την σωματική άσκηση, την εκπαίδευση και τον υγιεινό τρόπο διαβίωσης.
Είμαι παντρεμένος και έχω ένα αγοράκι.
Νωντας 1 2

Γνωρίζετε ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα σας η ιστοσελίδα μας οργανώνει διάφορες δραστηριότητες όπως το MaskaRun και οι περίπατοι ‘Στα χνάρια των Μινύων. Σας απευθύνουμε πρόσκληση να έρθετε μαζί μας και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά σας ώστε να το γνωρίσουν, να το διαδώσουμε και στην γενέτειρά σας. Τι λέτε δέχεστε;

Μέσω των social media και την ιστοσελίδα σας ενημερώνομαι αρκετά συχνά για τις όμορφες αυτές δραστηριότητες και χαίρομαι που κάθε φορά βλέπω και περισσότερο κόσμο να συμμετέχει και κυρίως νέα παιδιά.
Με μεγάλη μου χαρά δέχομαι την πρόσκληση και με ενθουσιάζει το γεγονός  να πραγματοποιηθεί μια διοργάνωση με την εφαρμογή του συγκεκριμένου πρωτοποριακού προγράμματος, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και γονείς.

Έχουμε στα σχέδιά μας και άλλες δραστηριότητες για τον Ορχομενό. Θα θέλατε να μας πείτε αν κι εσείς θα θέλατε να τις υλοποιήσουμε;

Είμαι πολύ υπερήφανος που ο τόπος μας καταγράφει μεγάλη ιστορία πολλών χιλιάδων χρόνων με αξιοζήλευτα μνημεία και τοποθεσίες. Γι αυτό θα πρότεινα να πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας σας μια άλλη καινοτομία που πρόσφατα ξεκίνησα και φέρει την ονομασία city workout.
Το City Workout διοργανώνει ομαδικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον πολιτισμό και το fitness! Το δυναμικό περπάτημα, η σωματική δραστηριότητα, η μουσική και η γνώση της πολιτιστικής κληρονομιάς συγκεντρώνονται για να δώσουν στους συμμετέχοντες μια αξέχαστη εμπειρία.
Aκολουθούμε συγκεκριμένες διαδρομές με τα πόδια, κάνουμε γυμναστική και στεκόμαστε για να θαυμάσουμε τις ομορφιές που εναλλάσσονται μεταξύ καλλιτεχνικής και φυσικής κληρονομιάς σε μια εκδήλωση διάρκειας 2 – 4 ωρών.

Θα ήταν χαρά και τιμή να μπορώ να φέρνω κόσμο και να δείχνω την ιστορία αυτού του τόπου μέσω πάντα της σωματικής άσκησης.

Σας ευχαριστούμε και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε αυτές τις πολύ καλές και πρωτότυπες δραστηριότητες και φυσικά θα είναι χαρά μας να σας έχουμε μαζί μας.

Για πείτε μας, κλείνοντας αυτή τη συζήτηση, υπάρχει περίπτωση επιστροφής στα πάτρια;

Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη προς το παρόν, όμως δεν αποκλείω το γεγονός επιστροφής σε μερικά χρόνια, αφού η χαλάρωση, η ηρεμία του χωριού και της φύσης φέρνει την απόλυτη ψυχική ηρεμία!
Νωντας Κωνστας 1 2 Νωντας Κωνστας 2 3 Νωντας Κωνστας 3 2 Νωντας Κωνστας 4 2 Νωντας Κωνστας 5 2 Νωντας Κωνστας 10 2 Νωντας Κωνστας 11 2 Νώντας Κώνστας 12 2 Νώντας Κώνστας 13 2

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle