Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
100

Επικινδυνα απόβλητα στον Ασωπό. Σφραγίστηκε η εταιρεία

< 2 λεπτά
16.06.16 • 20:31
#Tags:

Σφραγίστηκαν σήμερα οι εγκαταστάσεις (αποθήκες) της εταιρείας "Λουφάκης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Χημικών" στην περιοχή Ρουμάνια, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στις εγκαταστάσεις της, όπου διενήργησαν έλεγχο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έπειτα από καταγγελίες, εντοπίστηκε ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία αποθήκευε για λογαριασμό εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη.

Η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία από Αποβλητα Ασωπός  1την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Για τον έλεγχο και τον εντοπισμό της ποσότητας αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και καλώ τους πάντες να συμμορφωθούν. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταθεί ως εμπόδιο σε αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, να δώσουν τέλος στην καταστροφή του Ασωπού και ολόκληρης της περιοχής».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle