Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
196

Επισημάνσεις Κ. Ξηρογιάννη στη συνέντευξη Π Υπερήφανου

< 3 λεπτά
03.12.15 • 09:29
#Tags:

Επισημάνσεις Κ. Ξηρογιάννη στη συνέντευξη Π Υπερήφανου

Ο πρώην Δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης, σχετικά με την συνέντευξη του Παναγιώτη Υπερήφανου που δημοσιεύσαμε στις 28 Νοεμβρίου με τίτλο "Π. Υπερήφανος, ζω και αναπνέω για ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣτο καλό του Ορχομενού", έκανε κάποιες επισημάνσεις.

Αυτές αφορούν στην αναφορά του κ Υπερήφανου για την ίδρυση του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ορχομενού.

Ο κ Ξηρογιάννης δήλωσε σχετικά με την αποκατάσταση της πραγατικότητας οτι "δεν ήταν ιδρυτικά μέλη η κ Νίτσα Βούτσα και ο κ Γιάννης Θειακούλης αλλά οι κκ Χαρίδημος Μέλος και Λουκάς Παχής".

Επίσης σχετικά με τις δηλώσεις του κ Υπερήφανου, πόσους Δημάρχους ανέδειξε ο Επιμορφωτικός Σύλλογος ο κ Ξηρογιάννης συμπλήρωσε "οι Δήμαρχοι που ανέδειξε ο Σύλλογος ήταν τέσσερις γιατί εκτός από τους τρεις που αναφέρει ο κ Υπερήφανος λησμόνησε και εμένα που ήμουν μέλος στον Σύλλογο για πολλά χρόνια".  

Ας θυμηθούμε τί είπε ο κ Π Υπερήφανος για το σχετικό θέμα

Φύγατε από τα ποδοσφαιρικά και σας κέρδισαν τα πολιτιστικά;

Ναι είχα αρχίσει να ασχολούμαι με τα πολιτιστικά το 1972. Με νέους ανθρώπους τότε ιδρύσαμε τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Ορχομενού. Είχαμε όμως πρόβλημα στέγασης αλλά αυτό λύθηκε αφού Παν Υπερηφανος εξωφμας παραχώρησε ο Παναγιώτης Γαλανάκος χώρο στο φροντιστήριο για να μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε και να συνεδριάζουμε γιατί μη ξεχνάτε ήταν τότε χούντα. Εκεί έγιναν οι πρώτες συγκεντρώσεις για την ίδρυση του συλλόγου και αφού εγκρίθηκε το καταστατικό διορίστηκα πρώτος πρόεδρος και στη συνέχεια αφού κάναμε εκλογές εκλέχτηκα πάλι πρόεδρος για δύο χρόνια. Στο συμβούλιο αυτό μετείχαν επίσης ο Παναγιώτης Γαλανάκος, ο Κώστας Ξηρογιάννης, η Νίτσα Βούτσα και ο Γιάννης Θειακούλης.

Επί προεδρίας μου δεν έγιναν σπουδαία πράγματα αλλά διδάχτηκα μέσα από εκείνες τις διαδικασίες. Ο επιμορφωτικός Σύλλογος έπαιξε σπουδαίο ρόλο στον τόπο μας. Δραστηριοποίησε την νεολαία, οργάνωσε μουσικές, θεατρικές βραδιές και διάφορες άλλες αξιόλογες δραστηριότητες. 

Ο Σύλλογος αυτός ανέδειξε και τρεις Δημάρχους στην πόλη μας. Τους Γιώργο Ζυγούρη, Γιάννη Μπέσσα και Κώστα Γκιζίμη.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle