Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
147

Επιτέλους κι ένα καλό μνημόνιο

< 2 λεπτά
03.04.15 • 10:09
#Tags:

Επιτέλους κι ένα καλό μνημόνιο

Πολυσήμαντο είναι το μνημόνιο που υπογράφτηκε για τα πυρηνικά του Ιράν την Πέμπτη το βράδυ. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ ανακοίνωσαν επίσημα ότι η Τεχεράνη και η διεθνής κοινότητα κατέληξαν σε κοινά αποδεκτές λύσεις για τις βασικές παραμέτρους της μελλοντικής συνολικής συμφωνίας όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ιραν ΠυρηνικάΣε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Λωζάννη, η Μογκερίνι τόνισε ότι οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν θα αρθούν εφόσον η Τεχεράνη τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Τώρα στη πράξη λέει η Ελλάδα
Ικανοποίηση εκφράζει και η Ελλάδα για την επίτευξη συμφωνίας για τις βασικές παραμέτρους ενός Κοινού Συνεκτικού Σχεδίου Δράσης αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το Υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που επετεύχθη, χθες στη Λωζάννη της Ελβετίας, μεταξύ της Ομάδας 5+1 και του Ιράν, για τις βασικές παραμέτρους ενός Κοινού Συνεκτικού Σχεδίου Δράσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία πλαίσιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς μία συνολική, τελική συμφωνία, η οποία θα ενισχύσει τη διεθνή ασφάλεια και θα επιτείνει τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Αυτό που έχει τώρα μεγάλη σημασία είναι να δοθεί έμφαση στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, έχοντας ως μακροπρόθεσμη προοπτική την άρση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Εκφράζουμε συγχαρητήρια στους Υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γερμανίας και του Ιράν, καθώς και στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Federica Mogherini, για τις άοκνες προσπάθειές τους με σκοπό την επίτευξη αυτής της συμφωνίας».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle