Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
162

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μεταδίδονται τα Δημοτικά Συμβούλια σε Livestreaming

< 3 λεπτά
13.03.20 • 12:04
#Tags:

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού ενημερώνει τα μέλη του ότι η επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ στις 16 Μαρτίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ. θα  πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», άρθρο 10 παρ. 1 ΦΕΚ 55/Α΄ τεύχος / 11-3-2020.
Είναι ευκαιρία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μεταδίδονται τα Δημοτικά Συμβούλια σε Livestreaming ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να παρακολουθούν τις τοποθετήσεις και το τι ψηφίζουν οι αντιπρόσωποί τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πάντα επίκαιρο:
«Όταν δεν πάνε «οι πολίτες στα Συμβούλια» τι πρέπει να γίνει; «Να πάνε τα Συμβούλια σε αυτούς».
Πριν από 5 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου 2015 είχαμε δημοσιεύσει στο www.asopichos.gr άρθρο σχετικά με τις μεταδόσεις των συνεδριάσεων το οποίο παραμένει πάντα επίκαιρο, ας το θυμηθούμε
Το βουνό
Η ανακοίνωση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια, την επικοινωνία με τους πολίτες, την εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών είναι στην σωστή κατεύθυνση.
Περιλαμβάνει βέβαια όλο το φάσμα δράσεων και παρεμβάσεων και δεν αφήνει τίποτα απέξω στο livestreamπρόγραμμα δράσης για την Στερεά Ελλάδα το 2015. Θα πρέπει όμως να είναι και υλοποιήσιμο. (σ.σ. ακριβώς όπως το γράψαμε, να είναι υλοποιήσιμο γιατί ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ)
Τι βλέπουμε όμως σε αυτό;
Την αγωνία της προσέγγισης και δραστηριοποίησης των πολιτών. Το γνωστό «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό» τι γίνεται; Πρέπει να πάει «το βουνό στον Μωάμεθ».
Είναι πράγματι τεράστιο πρόβλημα η μη συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών και πρέπει να εξευρεθούν τρόποι να γίνεται σωστά.
Όταν δεν πάνε «οι πολίτες στα Συμβούλια» τι πρέπει να γίνει; «Να πάνε τα Συμβούλια σε αυτούς».
Πολλές υπηρεσίες, Αυτοδιοικητικές (και η περιφέρειά μας), Δήμοι, Υπουργεία αλλά και ανώτερα όργανα, Βουλή και Κυβέρνηση έχουν θεσπίσει την ζωντανή μετάδοση (Live Streaming) των συνεδριάσεων. Επίσης και την παροχή ελεύθερης χρήσης WI FI παντού.
Γιατί όχι και στον δικό μας Δήμο;
Ο σωστά ενημερωμένος πολίτης είναι χρήσιμος πολίτης… 
Οι συνθήκες ωρίμασαν, έστω και κάτω από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που δείχνει το δρόμο. Ίδωμεν
Ορχομενού e1585999766802 2

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle