Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
104

Επιτυχημένη η αποστολή στην Κύπρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

< 3 λεπτά
18.05.18 • 16:52
#Tags:

Με εξαιρετική επιτυχία, ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική αποστολή στην Κύπρο, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + 2017, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο μας, με τίτλο  «Αναπτύσσοντας τις ειδικές - εναλλακτικές μορφές τουρισμού για 12-μηνη δραστηριότητα».
Η εκπαιδευτική αποστολή πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα, από 5 έως 16 Μαΐου 2018.
Στην αποστολή συμμετείχαν 15 επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου της τοπικής μας οικονομίας, όπως τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις εστίασης κτλ.

Στόχος του προγράμματος μας ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η ανεύρεση τρόπων για την μείωση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης και για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Κύπρος αποτελεί μια χώρα, με ισχυρή τουριστική ανάπτυξη, η οποία αναπτύσσει πρωτοπόρες πολιτικές για την διατήρηση και μεγέθυνση της τουριστικής κίνησης. Κυπρος 2Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική αποστολή είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη αλλά και την τήρηση ενός ενιαίου εθνικού σχεδιασμού για τον τουρισμό, ο οποίος είναι προσηλωμένος στη αρχή της αειφορίας και διέπει όλη την εμπλεκόμενη με τον τουρισμό κοινότητα, δηλαδή, τόσο τους δημόσιους φορείς, όσο και τους επιχειρηματίες.

Οι συμμετέχοντες επίσης παρακολούθησαν εξειδικευμένα σεμινάρια κατάρτισης στο «Intercollege», το μεγαλύτερο ιδιωτικό Κολέγιο στην Κύπρο, διασυνδεμένο με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και με σπουδαία εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Τα σεμινάρια είχαν, ως αντικείμενο την παρουσίαση του κυπριακού τουρισμού και Κυπρος 1μια επιστημονική προσέγγιση για τους τρόπους, που υιοθετήθηκαν, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από το κυρίαρχο μοντέλο τουρισμού, του ήλιου και της θάλασσας και να αναπτυχθούν εναλλακτικές μορφές του, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο ιατρικός-συνεδριακός, ο γαστρονομικός-οινικός, τα επισκέψιμα αγροκτήματα, ο εκπαιδευτικός, ο φυσιολατρικός τουρισμός κτλ.

Ακόμη, η εκπαιδευτική αποστολή επισκέφθηκε μια πλειάδα επιχειρήσεων, που βασικά εδράζονται στο όρος Τρόοδος και έχουν, ως κοινό χαρακτηριστικό, την πολυκλαδική δραστηριοποίηση, δηλαδή την επιχειρηματική δράση σε ποικίλους τομείς, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την παραγωγή τοπικών προϊόντων, με την παροχή τουριστικών και άλλων υπηρεσιών, διατηρώντας παράλληλη ισχυρή δικτύωση και συνεργασία μεταξύ τους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle