Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
139

Επιχείρηση «σκούπα» από την ΕΛ.ΑΣ, σύλληψη στον Ορχομενό

< 3 λεπτά
26.02.15 • 06:47
#Tags:

Επιχείρηση «σκούπα» από την ΕΛ.ΑΣ

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 24-02-2015 πρωινές και μεσημβρινές ώρες, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ελέγχων, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον οι αστυνομικές δράσεις είχαν ως στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τον εντοπισμό και την σύλληψη δραστών εγκληματικών ενεργειών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (541) άτομα, εκ των οποίων (441) ημεδαποί και (100) αλλοδαποί, καθώς και (449) οχήματα.

Προσήχθησαν: (29) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (5) άτομα και συγκεκριμένα:

• (1) ROMA, ηλικίας 22 ετών, στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή – διάρρηξη σε περίπτερο, στην ανωτέρω περιοχή.

• (1) ROMA, ηλικίας 36 ετών, στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία. Ειδικότερα ο 36χρονος προχθές το απόγευμα εισήλθε σε αύλιο χώρο συνεργείου αυτοκινήτων,σε περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας και αφαίρεσε τρεις συσσωρευτές αυτοκινήτων. Ο 36χρονος έγινε αντιληπτός από 67χρονο , πατέρα των ιδιοκτητών του ανωτέρω συνεργείου και αφού ο δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι, με ξύλινο κοντάρι, διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

• (1) άνδρας, ηλικίας 37 ετών και (1) γυναίκα, ηλικίας 25 ετών, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

• (1) νεαρός, ηλικίας 26 ετών, σε περιοχή της Βοιωτίας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (350) γραμμαρίων.
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
• Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
• Μικρό χρηματικό ποσό.
• Διάφορα προϊόντα κλοπής.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (171) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

• (169) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (18) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για μέθη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ, και (135) λοιπές παραβάσεις].
• (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
• (1) παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle