Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
104

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Επ Λιβαδειάς: Πάντα επίκαιρο το Πολυτεχνείο

< 3 λεπτά
15.11.16 • 18:49
#Tags:

Διαχρονική και άφθαρτη παραμένει η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 για την διεκδίκηση αιτημάτων και οραμάτων , που σήμερα μοιάζουν όσο ποτέ επίκαιρα.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 43 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά. Για να μπει ένα τέρμα στη μνημονιακή επιτροπεία και τα βάσανα του ελληνικού λαού, είναι όσο ποτέ αναγκαία και απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων , της κοινωνίας , σε ένα πλατύ μέτωπο, που θα πρωταγωνιστήσει για την ανατροπή των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι... Εδώ και έξι χρόνια, και με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας για ένα χρέος άδικο για το οποίο δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, συντελείται μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Μια επίθεση μέσω των σκληρών και βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, που οδήγησε στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση του εργατικού δικαίου και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την φτωχοποίηση ολοένα και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας.

Δύο μέρες πριν από την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «φιλοξενεί» στη χώρα μας τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, παρουσιάζοντάς τον μάλιστα ως «φίλο» του ελληνικού λαού! Η επίσκεψη αυτή αποτελεί πρόκληση στην ιστορία και στους αγώνες του ελληνικού λαού, που με το αίμα του στάθηκε απέναντι στη στρατιωτική χούντα και στους -και τότε- «φίλους» και συμμάχους της, τους Αμερικανούς, οι οποίοι -όπως και τότε- έτσι και τώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, χρησιμοποιούν όποια μέθοδο ταιριάζει στην εποχή -τότε τα τανκ– τώρα τις τράπεζες και το χρέος.

Τιμώντας στην πράξη την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς του , δηλώνουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ και αυτό πρέπει να εκφραστεί εμπράκτως με μαζικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα και σ’ όλες τις πόλεις της χώρας μας. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. επαρχίας ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ καλεί τους συναδέλφους-ισσες να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα καθώς και στις εκδηλώσεις και στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα και το σύνολο των κοινωνικών κινημάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια αγωνιστική στρατηγική με τη δυναμική που απαιτείται, ώστε να δοθεί επιτέλους αποτελεσματική απάντηση στο δρόμο για την οριστική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle