Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
60

Διαμαρτυρία Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς για την περικοπή ανθυγιεινών

< 3 λεπτά
20.04.16 • 06:40
#Tags:

Διαμαρτυρία σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους δικαιούχους κατά τη χρήση θεσμοθετημένων αδειών.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Λιβαδειάς τονίζουν με ανακοίνωσή τους ότι επιχειρείται ωμή παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα καθώς «συντηρεί την εξαίρεση καταβολής του επιδόματος από τις συνδικαλιστικές άδειες».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Συναδέλφισσες – οι , σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκε η τροπολογία , ύστερα από την πίεση που ασκήθηκε με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το ζήτημα , που αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που αφορούσε την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους δικαιούχους κατά τη χρήση θεσμοθετημένων αδειών.

Ακόμα όμως και μέσα σε αυτή την τροπολογία επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης μία ωμή παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα , μία προσπάθεια διαχωρισμού και «εκφοβισμού» των εργαζομένων που εμπλέκονται ή θα θελήσουν να εμπλακούν ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα , καθώς συντηρεί την εξαίρεση καταβολής του επιδόματος από τις συνδικαλιστικές άδειες.

Αυτή η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι. Στο πλαίσιο των εντολών που έχει λάβει η κυβέρνηση από το κουαρτέτο των «θεσμών» και έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει, είναι και η αλλαγή της συνδικαλιστικής νομοθεσίας περιορίζοντας συνδικαλιστικές ελευθερίες και του δικαιώματος της απεργίας και σε αυτό το πλαίσιο είναι ενταγμένη και η εξαίρεση που διατυπώνεται στην τροπολογία και αφήνει να διαφανεί η βούληση και το πρώτο βήμα της κυβέρνησης να περιορίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας ή περικόπτοντας το επίδομα και κατά συνέπεια τις αποδοχές των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Φανερή είναι επίσης η τακτική του Κοινωνικού Αυτοματισμού που χρησιμοποιεί κατά κόρον και η σημερινή συγκυβέρνηση προκειμένου να υλοποιεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους «θεσμούς», επιδιώκοντας την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τους εργαζόμενους να μην δεχθούν την ωμή παρέμβαση και περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και να αντιδράσουν μέσα από τα συνδικάτα τους δυναμικά.

Καλούμε επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , αφαιρώντας την εξαίρεση , να επαναδιατυπώσει - διορθώσει την τροπολογία, και να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση την αναγκαιότητα της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, …«με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017.», όπως αναφέρεται και στην τροπολογία, καθώς επίσης και να προχωρήσει στην επέκταση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες εργαζομένων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ          ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ»

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle