Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
112

Ερώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή για τα θύματα του Διστόμου

< 1 λεπτό
25.10.19 • 20:17
#Tags:

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, αναφορικά με τις δικαστικά αμετάκλητες, υπαρκτές, νόμιμες, δίκαιες, ενεργείς και σε πολυετή εκκρεμότητα αξιώσεις για τα θύματα του Διστόμου.
Με την ερώτησή του, ο βουλευτές υπογραμμίζει ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας δέχθηκε ότι είναι νόμιμη και βάσιμη η εκτέλεση εις χείρας των ιταλικών Σιδηροδρόμων, για τα εισιτήρια που εισπράττουν και στα οποία έχουν μερίδιο οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι, ως κατάσχεση εις χείρας τρίτου.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Μουλκιώτης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποιες είναι οι ενέργειες εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, μετά την έκδοση της αμετάκλητης υπ΄ αριθ. 21996/2019 απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας σχετικά με τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Διστόμου και πώς θα ενεργήσουν προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, ώστε να υπάρξει δικαίωση των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου. Τέλος, ζητά να θέσουν στα ευρωπαϊκά όργανα το ζήτημα των διαρκών προσχηματικών προσκομμάτων της Γερμανίας, που στερούνται νομικού ερείσματος και αντιβαίνουν στο Διεθνές Δίκαιο και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση  Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle