Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
95

Ερώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή για τις αγροτικές συντάξεις

< 1 λεπτό
12.09.19 • 19:34
#Tags:

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης συνυπέγραψε με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της ΚΟ, ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με την έκδοση των συντάξεων των αγροτών.
Με την ερώτηση τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για την έκδοση μειωμένων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ-Αγροτών και με μεγάλη καθυστέρηση δύο ετών.
Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι ενώ οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ Αγροτών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τα προβλήματα επεκτείνονται όχι μόνο σε ότι αφορά την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την πορεία των αιτήσεών τους για σύνταξη γήρατος, αλλά και για άλλες αιτήσεις, που αφορούν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, προνοιακά επιδόματα, επιδόματα κηδείας κ.ά.
Κατόπιν αυτών, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει μέτρα προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ-Αγροτών με όλο το αναγκαίο προσωπικό ώστε να απονέμονται και να καταβάλλονται άμεσα οι συντάξεις.
Επίσης, να διευκρινίσει αν ισχύουν οι διαμαρτυρίες των αγροτών ότι οι νέες συντάξεις που εκδίδονται από τον ΕΦΚΑ αγροτών είναι μειωμένες σε σχέση με όσες έχουν εκδοθεί πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle