Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
90

"Εσβησε" με τη φωτιά...

< 3 λεπτά
16.08.16 • 08:57
#Tags:

Νεκρός εν ώρα καθήκοντος έπεσε ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας Ευάγγελος Πάνου 49 ετών, που επιχειρούσε με συναδέλφους του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόρι του Δήμου Λιβαδειάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και λίγο μετά τις 13:30 και περίπου στις 20:00 τέθηκε σε πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στους συναδέλφους του.

Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις προκειμένου να τον συνεφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο άτυχος πυροσβέστης υπηρετούσε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αμφίκλειας.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο Υπουργός ΕΣΔΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής για τον θάνατο πυροσβέστη:

"Ένας θάνατος την ώρα του καθήκοντος έρχεται να σκορπίσει την θλίψη στο πανελλήνιο και ειδικά στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η αυταπάρνηση του πυροσβέστη ο οποίος έπεσε νεκρός εν μέσω της άνισης μάχης του με τις φλόγες στο Παρόρι Βοιωτίας, μας τονίζει με τον πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνιση και συστράτευση όλων, πυροσβεστών, πολιτών, κράτους, ώστε να πετύχουμε, επιτέλους, την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καταστροφικού αυτού φαινομένου που εκδηλώνεται κάθε χρόνο στη χώρα μας, κατακαίει τον πλούτο της και ενίοτε γίνεται αιτία να χαθούν άνθρωποι.
Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους οικείους του και στο Πυροσβεστικό Σώμα".

Συλληπητήρια Βουλευτή Βοιωτίας Νίκου Θηβαίου

"Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 5ετούς πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο Παρόρι Βοιωτίας, αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα, του οποίου τα μέλη, για μια ακόμη φορά με αυτοθυσία, μάχονται κάτω από αντίξοες συνθήκες προστατεύοντας πολίτες και περιβάλλον. Με την ελπίδα το Πυροσβεστικό Σώμα να μην θρηνήσει άλλους νεκρούς".

Με ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε».

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου "εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 στην Τοπική Κοινότητα Παρορίου.
Τα συλλυπητήρια μου επίσης και στην πυροσβεστική οικογένεια που θρηνεί ακόμη ένα μέλος της που άφησε την τελευταία του πνοή κατά την εκτέλεση του καθήκοντος δίνοντας άνιση μάχη με τις φωτιές που πλήττουν τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle