Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
105

"Εφυγε" ο καπετάν Ερμής, συλλυπητήρια Μπακογιάννη

< 2 λεπτά
11.04.18 • 05:48
#Tags:

Πλήρης ημερών και δράσης έφυγε απότη ζωή ο καπετάν Ερμής σύμβολο της όχι μόνο της Ρούμελης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας στον αγώνα για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Καπετάν Ερμή, Βασίλη Πριόβολου, ο οποίος στη δήωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.
Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ".

Ενταγμένος στο ΠΑΣΟΚ, συλλυπητήτια από την Φώφη Γεννηματά

Ο Καπετάν Ερμής, κατά κόσμον Βασίλης Πριόβολος, υπήρξε καπετάνιος του ΕΛΑΣ, υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη και στέλεχος του Δημοκρατικού Στρατού.

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, με την τελευταία δημόσια εμφάνισή του να γίνεται στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

«Έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας, Βασίλης Πριόβολος, ο καπετάν Ερμής.

Συντροφος και συναγωνιστής μας, από την μεταπολίτευση, υπήρξε πάντα έως και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ακούραστος, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση. Τελευταία του συμβολή, η συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.  Θα τον τιμούμε και θα τον θυμόμαστε πάντα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος.

Καλό σου ταξίδι καπετάν Ερμή», τόνισε, σε δηλώσεις της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle