Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
438

Ζυμώνοντας τέχνη και ιστορία

< 3 λεπτά
02.10.19 • 14:55
#Tags:

Πιάνει πηλό και γίνεται τέχνη που καταγράφει την ιστορία αλλά και την καθημερινότητα.
Πολυσύνθετο ταλέντο αλλά αυτό που κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή είναι η σεμνότητα, η σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει κάθε τι, το χαμόγελο και το εύρος καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Γράφει στίχους, ζωγραφίζει, εικονογραφεί βιβλία, εξώφυλλα CD's, έργα της βραβεύτηκαν στην πανελλήνια έκθεση γελοιογραφίας στο Ναύπλιο (σχετικό ρεπορτάζ του asopichos.gr) αλλά αυτό που τώρα την ικανοποιεί ιδιαίτερα όπως δείχνει, είναι η τελευταία της δραστηριότητα.
Η Βίκυ Μωραΐτη-Ζωγράφου οδηγήθηκε από τον έρωτα στον Ορχομενό και χαριτολογώντας θα λέγαμε ότι είναι ερωτική μετανάστης... ακολουθώντας τα βήματα του αγαπημένου της Γιώργου Ζωγράφου κατέληξε στον Ορχομενό.
Εκεί δημιούργησε το In Spira Ceramix εργαστήριο κεραμικής και μάλιστα παραδίδει μαθήματα τόσο σε ενήλικες όσο και παιδιά.
Συνοδοιπόρος της είναι η Γαλλίδα Celine Lefort επίσης... ερωτική μετανάστης που μένει στη Σούρπη και έχει σπουδάσει την κεραμική στη πατρίδα της
Σελιν 1 2Παράλληλα εκθέτει και διαθέτει τις δημιουργίες της, στο εργαστήριό που βρίσκεται στο κομβικότερο σημείο του Ορχομενού στη διασταύρωση της Σκριπούς που οδηγεί προς τις αρχαιότητες της πόλης (Μινύου και Νεφέλης).
Αντλεί την έμπνευσή της από την ιστορία της Ελλάδας με ιδιαίτερο βάρος στον Ορχομενό όπου τα σύμβολα του αρχαίου πολιτισμού, Τρεις Χάριτες, Φρίξος-Ελλη, πηγές Χαρίτων καθώς και αμφορείς, καραβάκια αλλά και οι μοναδικοί ψευδόστομοι είναι στην πρώτη γραμμή.
"κλικ" στις φωτογραφίες για μεγάλωμα
σελιν 2
Μωραίτη κεραμικη 1 1 2 Μωραίτη κεραμικη 1 2 2 Μωραίτη κεραμικη 1 3 2 Μωραίτη κεραμικη 1 4 2 Μωραίτη κεραμικη 1 5 2 Μωραίτη κεραμικη 1 6 2 Μωραίτη κεραμικη 1 7 2 Μωραίτη κεραμικη 1 8 2 Μωραίτη κεραμικη 1 9 2 Μωραίτη κεραμικη 1 10 2
https://asopichos.gr/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bc%ce%ad/
 
 
 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle