Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
133

Ηλεκτρονικά οι εγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις

< 2 λεπτά
18.08.15 • 17:15
#Tags:

Ηλεκτρονικά οι εγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις

Δεν θα χρειαστεί να πάνε στις Γραμματείες των Σχολών για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πράγμα που θα διευκολύνει όσους πέτυχαν σε απομακρυσμένα από τον τόπο καταγωγής τους ιδρύματα και θα αποφύγουν έξοδα μεταφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι  θα μπορούν μέσω ειδικής εφαρμογής να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή σε σχολές φοτητες αμφιθεατροκαι τμήματα που έχουν εισαχθεί, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία τους στη γραμματεία. Θα εισέρχονται με τον κωδικό τους στην εφαρμογή και στη συνέχεια θα τους αποστέλλεται νέος κωδικός για την εγγραφή τους.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις τις τελευταίες μέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ευελπιστούν ότι η εφαρμογή θα είναι έτοιμη ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται και η ανακοίνωση των βάσεων.

Παράλληλα με την ηλεκτρονική εγγραφή υπάρχει η σκέψη να λαμβάνουν οι φοιτητές και το Δελτίο ταυτότητας Φοιτητή μέσω διαδικτύου, ώστε να έχουν από την πρώτη μέρα εγγραφής τα οικονομικά προνόμια των σπουδαστών.

Την άλλη εβδομάδα ανακοινώνονται οι Βάσεις 

Στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα, μέχρι τέλους, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις για το 2015 και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι βάσεις 2015 θα σημειώσουν πτώση, σε σχέση με πέρυσι, σε όλες τις δημοφιλείς σχολές, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε κάποιες σχολές της περιφέρειας.

Αντίθετα, αναμένεται σχετικά μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται ανάμεσα στα 11.000 και τα 13.000 μόρια.

Ρόλο αναμένεται να παίξουν τόσο οι νέες αποφάσεις του Υπουργείου για τις μετεγγραφές όσο και τα capital controls που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές των υποψηφίων αφού η εφαρμογή τους συνέπεσε χρονικά με την συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle