Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
94

Ημερίδα για την νέα ΚΑΠ και την ανάπτυξη της υπάιθρου στον Ορχομενό

< 2 λεπτά
23.03.18 • 17:56
#Tags:

Στο Συνεδριακό κέντρου Ορχομενού, Κύπρου & Μινύου (Πέτρινα) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική - προοπτική του αγροτικού τομέα ανάπτυξη της υπαίθρου» το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. με διοργανωτές την Euractiv Ελλάδας και η εβδομαδιαία εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα.

Τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με πολλαπλές προκλήσεις: από το ρωσικό εμπάργκο και την ανάγκη εύρεσης νέων αγορών μέχρι την αστάθεια τιμών και την πολυπλοκότητα συμμόρφωσης με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Η διαβούλευση για την αγροτική πολιτική μετά το 2020 έχει ήδη ξεκινήσει και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, καθιστά σαφές ότι τα κράτη μέλη θέλουν «περισσότερο χώρο» για να διαμορφώσουν τις πολιτικές που θέλουν και κυρίως αρμόζουν στις ιδιαίτερες συνθήκες τους.
Παράλληλα, η συζήτηση επικεντρώνεται και στην ανάγκη επιτάχυνσης της καινοτομίας και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.
Η λεγόμενη «γεωργία ακριβείας» θεωρείται από πολλούς η λύση του μέλλοντος καθώς θα έχει σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μείωσης του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της γεωργίας.
Ωστόσο ζητήματα όπως η διαχείριση των δεδομένων (big data), η προσβασιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των νέων αυτών τεχνολογιών καθώς και η θέση του στη νέα ΚΑΠ, παραμένουν ανοιχτά.
Μέσα από την εκδήλωση αυτή θα αναζητήσουμε τις ελληνικές προτεραιότητες, τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις των Ελλήνων αγροτών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle