Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
91

Η ένταση και η κατεύθυνση των ανέμων την ώρα της φονικής πυρκαγιάς [βίντεο]

< 1 λεπτό
02.08.18 • 19:02
#Tags:

Την Δευτέρα 23 Ιουλίου, δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν στην Αττική.

Τις πρωινές ώρες στη Δυτική Αττική (Γεράνεια – Κινέτα) και τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Αττική (Πεντέλη – Μάτι), με τη δεύτερη να αφήνει πίσω της 80 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, δίνεται με απλό τρόπο, η περιγραφή της μετεωρολογικής κατάστασης που επικρατούσε την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στην περιοχή της Αττικής.

Δίνονται στοιχεία για το ανεμολογικό πεδίο της ημέρας, καθώς και πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου διάδοσης του μετώπου πυρκαγιάς από την Πεντέλη προς τις ακτές της ανατολικής Αττικής.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα στην Αττική ήταν ακραίες. Από τον Κορινθιακό Κόλπο μέχρι τον Νότιο Ευβοϊκό, έπνεαν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι, με μέση ταχύτητα 50-55 χλμ/ώρα, και ριπές οι οποίες τοπικά ξεπερνούσαν τα 100-120 χλμ/ώρα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ngbNm_1qYg0]

Πηγή: meteo.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle