Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
161

Η γκαστρωμένη κάλπη

< 3 λεπτά
21.09.15 • 17:48
#Tags:

Η γκαστρωμένη κάλπη 

Οι χθεσινές εκλογές μπήκαν στο χρονοντούλαπο αλλά η καταγραφή των γεγονότων είναι πράγματι ιστορική.

Η πόλωση έφερε τα δύο κόμματα όχι σε διαφορά 0,5% αλλά 7,39%. Οι δημοσκόποι έπεσαν έξω αλλά το ντέρμπι που προέβλεπαν συσπείρωσε ψηφοφόρους.

Οι ΑΝΕΛ από εκτός είναι εντός και βέβαια Κυβερνητικός εταίρος.

Επικρατεια εκλογές χάρτης Σεπτ 2015Ψήφισε το 56,55% των ψηφοφόρων και όπως διαπιστώθηκε είναι η μεγαλύτερη αποχή και δείχνει την απαξίωση στο πολιτικό σύστημα. Ρόλο βέβαια έπαιξε και το κόστος μετάβασης των ετεροδημοτών αλλά και η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων που έχει να γίνει χρόνια.

Την ευθύνη φέρουν ακεραία τα πολιτικά πρόσωπα που δεν έχουν φροντίσει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού και να αποτρέψουν την αξίωση «όλοι ίδιοι είναι».

Η Χρυσή Αυγή όπως διαφαινόταν (κι εδώ έπεσαν μέσα οι δημοσκόποι) είναι τελικά τρίτο κόμμα. Σχεδόν και τα έξι κόμματα της νέας βουλής καταδίκασαν αυτό το γεγονός.

Όμως προεκλογικά δεν έκαναν τίποτα γι αυτό. Πολεμούσαν τους «συντρόφους» για να πάρουν την έδρα τους και απαξίωσαν το πολιτικό γίγνεσθαι.

Ουσιαστικά δεν φαίνεται να απασχολεί κανένα κόμμα το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας.     

Πίστεψαν ότι από το 62,36% του ΟΧΙ θα έπαιρναν τουλάχιστον 3% και να μπουν στη Βουλή οι, Παναγιώτης, Ζωή, Ραχήλ, Δημήτρης, Νάντια, Κώστας, Γιάννης, Θανάσης κλπ…  

Φάνηκε όμως ότι τα ψηφαλάκια, οι σταυροί προτίμησης, δεν ήταν, προσωπική επιτυχία αλλά κομματική.

Κι ο Λεβέντης, πήρε τελικά την απαξίωση των «δε βαριέσαι» νεολαίων και μετά από 40 χρόνια μπήκε στη Βουλή για να λέει «επιτέλους οι νέοι στη Βουλή».  

Η Συμπαράταξη έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει αλλά είναι μακρύς ο δρόμος για την επιστροφή στο σπίτι.  

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle