Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
206

Η ελευθερία των ΜΜΕ

< 2 λεπτά
29.04.15 • 18:53
#Tags:

Η ελευθερία των ΜΜΕ

Την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου.
Λέγοντας Τύπος στις ημέρες μας εννοούμε όλο το πλέγμα των Μέσων που καταγράφουν και προσφέρουν στο κοινό ειδήσεις, ενημέρωση, ψυχαγωγία και μόρφωση.

Το πλέγμα αυτών των μέσων χωρίζεται σε έντυπα, διαδικτυακά, ράδιο, τηλεόραση. Εφημεριδες

Χρόνια τώρα αναζητείται η ελευθερία, η αδέσμευτη δημοσιογραφία αλλά δυστυχώς ούτε έγινε ούτε και θα γίνει γιατί τα κατά το δοκούν συμφέροντα θα υπάρχουν πάντα.

Τα κέντρα παραγωγής και διασποράς ειδήσεων δουλεύουν νυχθημερόν και τα λεγόμενα παπαγαλάκια τιτιβίζουν μόνιμα και χαρούμενα ότι επιτελούν... έργο. Έργο αναπαραγωγής, αμάσητο και χωρίς καν δεοντολογία και διασταύρωση.

Όταν τα Μέσα δεν μπορούν να επιβιώσουν και έχουν ανάγκη την οικονομική ενίσχυση των Κυβερνήσεων ή των χορηγών εταιρειών πως θα είναι αντικειμενικά;

Και αυτό επιβεβαιώνεται από την φετινή έκθεση της παγκόσμιας οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» που κατατάσσουν την Ελλάδα στην 91η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες ενώ κατέχει τη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τελευταία την Βουλγαρία στην 106η θέση.

Για την ιστορία πρώτες είναι 5 Βορειοευρωπαϊκές χώρες Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία... 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle