Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
157

Η Ελλάδα αφηγείται στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης

< 3 λεπτά
12.10.15 • 19:03
#Tags:

Η Ελλάδα αφηγείται στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης

Τι είναι νέο και συναρπαστικό στην Ελλάδα σήμερα;

Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει η φετινή ελληνική συμμετοχή στην 67η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης που πραγματοποιείται από 14 μέχρι 18 Οκτωβρίου στην Γερμανική πόλη.

Μέσα από αυτό το γεγονός, το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) που οργάνωσε αυτή την συμμετοχή, έχει ως στόχο να αναδείξει σύγχρονους συγγραφείς, που γράφουν για την Ελλάδα του σήμερα και την εμπειρία μιας δύσκολης κοινωνικής πραγματικότητας που επιφέρει η οικονομική κρίση της χώρας.

Το έργο 20 νέων ταλαντούχων συγγραφέων από το 2ο φεστιβάλ νέων λογοτεχνών, τριάντα τρεις βιβλιονέοι δημιουργοί comics, οι οποίοι συμμετείχαν στην έκθεση En Αιθρία 6 του Comicdom Press, παρουσιάζεται στο ελληνικό περίπτερο και θα προσελκύουν τους επισκέπτες σε διάλογο διεθνούς επιπέδου στη Φρανκφούρτη.

Η ελληνική παρουσία στοχεύει στην προώθηση της Νέας Ελληνικής Φωνής από σύγχρονους συγγραφείς που γράφουν για την Ελλάδα του σήμερα, δηλαδή την εμπειρία σε μια σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που προκαλείται από την οικονομική κρίση και τις εκτεταμένες συνέπειες στην κοινωνία.

Η ελληνική παρουσία συμπληρώνεται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του βιβλίου, οι οποίες βιβλιο-Φρανκφουρτησυνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον από διεθνείς επαγγελματίες του χώρου, και συμπεριλαμβάνει τα Εθνικά Βραβεία Βιβλίου 2014, μεταφράσεις ελληνικών βιβλίων από τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και πρόσφατες εκδόσεις (λογοτεχνία, ποίηση, δοκίμια, παιδικά βιβλία εικονογραφημένα βιβλία κ.α.) που παρουσιάζονται κάτω από τον τίτλο «Αφηγήσεις Ελλάδας».

Το ελληνικό περίπτερο που είναι σχεδιασμένο από την καλλιτέχνη Χαρά Μαραντίδου, θα φιλοξενήσει εκτός των άλλων και εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, συμπεριλαμβανομένων του «Ημερολόγιο μιας Απιστίας» (Αιμίλιος Σολωμού, Κύπριος βραβευμένος συγγραφέας 2013 βραβείο λογοτεχνίας της ΕΕ) , οι "Επιστολές από την Ελλάδα" web-project, και οι Futures "ποίηση της ελληνικής κρίσης" συλλογή που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle