Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
118

Η ΕΛ.ΑΣ Στερεάς Ελλάδας "ξερίζωσε" το κύκλωμα παπαρούνας

< 5 λεπτά
16.05.18 • 06:19
#Tags:

Ισχυρό χτύπημα κατά των ναρκωτικών στη Στερεά Ελλάδα αλλά και ολόκληρης της χώρας, πέτυχαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας εξαρθρώνοντας κύκλωμα το οποίο καλλιεργούσε οπιούχα φυτά σε πρωτοφανή έκταση για τα ελληνικά δεδομένα

Σχετικά λοιπόν με τον εντοπισμό της φυτείας και της κατάσχεσης συνολικά 3.700 οπιούχων φυτών υπνοφόρου μήκωνος, «παπαρούνες», σε περιοχή της Βοιωτίας, καθώς και σύλληψης τεσσάρων αλλοδαπών καλλιεργητών της φυτείας έγινε παρουσίαση από την Αστυνομική Διέυθυνση Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη 15 Μαΐου

Την παρουσίαση έκαναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης  και ο Προϊστάμενος  Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Α/Β’ Σταύρος Κουτουλογένης οι οποίοι είπαν

Σταύρος Κουτουλογένης: Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πεδίο αντιμετώπισης της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών.
Η καταπολέμηση αυτής της μορφής εγκληματικότητας και γενικότερα της μάστιγας των ναρκωτικών, η οποία πλήττει τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα νέα παιδιά, αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
ΠαπαρουνεςΣτο πλαίσιο αυτό οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εντείνουν και βελτιστοποιούν τις επιχειρησιακές τους δράσεις, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Σχετικά με την υπόθεση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε φυτεία στην οποία καλλιεργούνταν χιλιάδες οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος («παπαρούνες»), στην περιοχή Νεοχωρακίου Θηβών Βοιωτίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες (14-05-2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, καλλιεργητές της φυτείας.
Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ινδίας, ηλικίας 58, 47 και 36 ετών, καθώς και έναν 28χρονο υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης τρεις από τους συλληφθέντες στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Συνολικά από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (3.700) οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος, ύψους από (30) έως και (120) εκατοστών, τα οποία περιποιούνταν οι συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από πλαστικούς σωλήνες και μπεκ.

Όπως διακριβώθηκε, ο χώρος της φυτείας ήταν κατάλληλα περιφραγμένος και άριστα «καμουφλαρισμένος» με ξύλινες παλέτες, ενώ η μοναδική πρόσβαση ήταν εφικτή από παρακείμενη αποθήκη, στην οποία διέμεναν οι τέσσερις καλλιεργητές.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προαναφερόμενη αποθήκη, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον σακούλες, που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών («παπαρούνες»), συνολικού μεικτού βάρους (8) κιλών και (50) γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί θρυματοποίηση, με προφανή σκοπό την άμεση πώλησή τους.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 64χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος ομοίως για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης προέκυψε ότι ως ιδιοκτήτης της ανωτέρω αποθήκης, απασχολούσε παράνομα, ως εργάτες, τρεις από τους Παπαρουνες 2αλλοδαπούς, ενώ τους παρείχε την αποθήκη ως κατάλυμα, διευκολύνοντας την παράνομη παραμονή τους στη χώρα μας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενδεικτικά για το πρώτο τετράμηνο του 2018, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, διαχειρίστηκαν (179) υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές (253) άτομα, ενώ κατάσχεσαν πάνω από (13) κιλά κάνναβης, πάνω από (600) γραμμάρια κοκαΐνης, και περισσότερα από (200) γραμμάρια ηρωίνης.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης : Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας και από εμένα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, εδώ από τον Νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αντίκυρας, ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναγνώρισε και χαρακτήρισε συμβολικά το έτος 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών».

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος.

Με σύνθημά μας λοιπόν «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο», η Ελληνική Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για την Παπαρουνες εξωφκαταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, η οποία αποτελεί «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η κατάσχεση (3.700) οπιούχων φυτών, ανάλογη της οποίας δεν έχει σημειωθεί κατά το παρελθόν στην Περιφέρειά μας (ή στην Ελληνική Επικράτεια), καθώς και οι συλλήψεις των τεσσάρων καλλιεργητών της, έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτήν τη διαρκή και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλουμε, πάντα μεθοδικά και συντονισμένα, κατά των ναρκωτικών και των κυκλωμάτων που τα καλλιεργούν και τα διακινούν.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που συμμετείχαν στις έρευνες και στην συντονισμένη αυτή αστυνομική επιχείρηση, αλλά και να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με κύριο γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Η Ελληνική Αστυνομία, ως οφείλει από τον ρόλο και την αποστολή που επιτελεί, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πολιτών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle