Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
97

Η Ευα Μονοχάρη προτείνει: Μαγειρίτσα

< 2 λεπτά
04.04.18 • 17:12
#Tags:

Είναι Ορχομένια, είναι επιτυχημένη, κορυφαία στο χώρο της και είναι μεγάλη μας τιμή που παρουσιάζουμε μέσα από τις σελίδες του asopichos.gr τις εμπνεύσεις της με γαστρονομικές και άλλες Πασχαλινές προτάσεις.

Είναι η Ευα Μονοχάρη η οποία έχει ένα από τα πιο πετυχημένα food blogs στην Ελλάδα το funkycook.gr και για το Πάσχα μας προτείνει:

Η μαγειρίτσα είναι το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας!

Για μια πετυχημένη μαγειρίτσα χρειάζεσαι τρυφερά μαρούλια, μυρωδικά χόρτα, ζουμερά λεμόνια, ολόφρεσκα αυγά και φυσικά την συκωταριά από το αρνί.


Μαγειρίτσα Παραδοσιακή

Χρόνος Προετοιμασίας: 60
Χρόνος Μαγειρέματος: 40’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 6-8 άτομα

Υλικά
1 συκωταριά
2 μαρούλια τρυφερά
1 ματσάκι άνηθο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση Συνταγής

Προετοιμασία:
Πλένουμε την συκωταριά προσεκτικά την συκωταριά και την βράζουμε  για 10 λεπτά.
Κατόπιν την στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα περιττά μέρη την κόβουμε σε μικρά κομμάτια αλλά δεν την ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τον άνηθο και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, όπου και τα ζεματάμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό, μεταφέρουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους.

Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε την συκωταριά σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τα μαρούλια.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, 2 ½ φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε την μαγειρίτσα μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρεαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
Μόλις η μαγειρίτσα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:
Σε γυάλινο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό των  λεμονιών και περίπου 1 φλυτζάνι από τα υγρά του φαγητού.

Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την οποία την ανακινούμε καλά, δεξιά-αριστερά ώστε να ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο με την μαγειρίτσα.

Tips για την Συνταγή:
– Στην μαγειρίτσα μπορείτε να προσθέσετε εντεράκια, γλυκαδάκια και κοιλίτσες ψιλοκομμένα.

– Μπορείτε αντί για μαρούλια μόνο να χρησιμοποιήσετε επιπλέον μυρωδικά χόρτα, σέσκουλα, παπαρούνες, μυρώνια ή ακόμη και μάραθο αν σας αρέσει.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle