Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
86

Η Ευα Μονοχάρη προτείνει: Πασχαλινά Τσουρέκια

< 4 λεπτά
03.04.18 • 18:19
#Tags:

Είναι Ορχομένια, είναι επιτυχημένη, κορυφαία στο χώρο της και είναι μεγάλη μας τιμή που θα παρουσιάσουμε μέσα από τις σελίδες του asopichos.gr τις εμπνεύσεις της με γαστρονομικές Πασχαλινές προτάσεις.

Είναι η Ευα Μονοχάρη η οποία έχει ένα από τα πιο πετυχημένα food blogs στην Ελλάδα το funkycook.gr και για το Πάσχα μας προτείνει:

Πετυχημένα Πασχαλινά Τσουρέκια!

Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, μυρωδάτα και αφράτα τσουρέκια, διακοσμήστε με κόκκινα αυγά και χαρίστε τα μαζί με την αγάπη σας!

Πασχαλινά Τσουρέκια

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 2 τσουρέκια (2 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 10 mins

Υλικά

  • > Για το Προζύμι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 150 ml. νερό χλιαρό
  • 125 gr. αλεύρι Robin Hood
  • 8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
  • Για την ζύμη
  • 500 gr. αλεύρι Robin Hood
  • 175 gr. ζάχαρη
  • Τσουρέκια85 gr. βούτυρο
  • 150 ml. γάλα φρέσκο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ξύσμα λεμονιού
  • > Για την Επάλειψη
  • 1 κρόκο αυγού

Οδηγίες

  1. Tο προζύμι
    Ετοιμάζουμε το προζύμι για τα τσουρέκια, βάζοντας σε ένα μπώλ το νερό, την ζάχαρη και την μαγιά.
    Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία ρευστή ζύμη.
    Σκεπάζουμε και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος να "φουσκώσει" το προζύμι.
  3. Η ζύμη
    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
    Χτυπάμε στο γουδί το μαχλέπι και την μαστίχα με ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το γάλα, το αυγά χτυπημένα ελαφρά,τα ξύσματα, τα μυρωδικά, το προζύμι και ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, κοσκινισμένο.
    Δίπλα μας έχουμε το κατσαρολάκι με το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στην ζύμη κουταλιά κουταλιά.
  5. Η ζύμη που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη, «λαστιχωτή» και να μην κολλάει στα χέρια.
    Σκεπάζουμε και τοποθετούμε την λεκάνη σε ζεστό μέρος για μία ώρα να διπλασιαστεί. Μετά την μία ώρα ζυμώνουμε ελαφρά για να ξεφουσκώσει η ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά.
  6. Αυτή την διαδικασία την κάνουμε άλλες δύο φορές και πρέπει να είμαστε ακριβείς στον χρόνο αναμονής για να μην παραφουσκώσει η ζύμη!
    Ζυμώνουμε ελαφρά και χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσες ποσότητες.
    Πλάθουμε τα τσουρέκια στο σχήμα που θέλουμε, σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
  7. Άν θέλουμε να κάνουμε το κλασικό σχήμα πλεξούδας ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

    Χωρίζουμε το ένα μέρος της ζύμης σε τρία ίσια κομμάτια, τα πλάθουμε σε κορδόνια και τα ενώνουμε πλέκοντάς τα ανάλαφρά.
    Τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 35°C και βάζουμε μέσα τα τσουρέκια για 30′ λεπτά.

  8. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο, τον οποίο χτυπάμε ελαφρά με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
    Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40′ λεπτά.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle