Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
128

Η ισχύς εν τη ενώσει. Πρωτόκολλο αναπτυξιακής συνεργασίας Λιβαδειάς-Θήβας-Αλιάρτου

< 2 λεπτά
17.07.18 • 16:45
#Tags:

Οι Δήμαρχοι Λεβαδέων, Θηβαίων και  Αλιάρτου-Θεσπιέων συναντήθηκαν σήμερα στην Αλίαρτο με αντικείμενο την ενεργοποίηση, τον προγραμματισμό και την εξειδίκευση της διαδικασίας κατάρτισης του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» (ΟΣΒΑΑ) που θα αφορά και στους τρεις Δήμους, που στο εξής θα καλούνται Δήμοι-Εταίροι.

Πρόκειται για ένα ενιαίο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020, στο πλαίσιο του προτύπου χωρικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και θα αξιοποιήσει επιχειρησιακά το «εργαλείο» της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» (ΟΧΕ). Η ΟΧΕ αποτελεί το κοινό «Σχέδιο Δράσης» που θα εξειδικεύει την κοινή αναπτυξιακή στρατηγική των Δήμων-Εταίρων. Η ΟΧΕ των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και  Αλιάρτου-Θεσπιέων, ως διαδημοτική συνεργασία, είναι από τις ελάχιστες αντίστοιχες προσπάθειες που σημειώνονται στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η κοινή Πρόταση των Λεβαδέων, Θηβαίων και  Αλιάρτου-Θεσπιέων  (ΟΣΒΑΑ/ΟΧΕ) θα υποβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πρόσκλησης με Α.Π. 1649/12-6-2018 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» (www.http://stereaellada.gr/wp-content/uploads/2018/06/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΣΒΑΑ-ΟΧΕ_ΩΓΗ17ΛΗ-6ΙΕ.pdf).

Συστατικό στοιχείο της ΟΧΕ των Δήμων  Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων, αποτελεί η συγκρότηση «Αστικής Αρχής» και «Μηχανισμού Διακυβέρνησης», στον οποίο προβλέπεται «Εταιρικής Σχέσης» με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνικών και επαγγελματικών εταίρων, η οποία θα συμμετέχει στις διαδικασίες παρακολούθησης, επικαιροποίησης και λογοδοσίας του κοινού αναπτυξιακού σχεδίου (ΟΣΒΑΑ/ΟΧΕ).

Η Εταιρική Σχέση πρακτικά συγκροτείται στο πλαίσιο της Ανοιχτής Διαβούλευσης που ξεκινάει ήδη από τη φάση προετοιμασίας με κοινή Πρόσκληση των Δημάρχων που θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες και των τριών Δήμων-Εταίρων. Η Ανοιχτή Διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενώ τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματισθεί «θεματικά εργαστήρια» στα ακόλουθα ζητήματα:

Οι τοπικοί Φορείς, αλλά και οι Πολίτες, μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις, συμπληρώνοντας αντίστοιχα «τυποποιημένα δελτία», τα οποία μαζί με σχετικές οδηγίες θα βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες των Δήμων.

 Η Δήμαρχος Λεβαδέων    Ο Δήμαρχος Θηβαίων   Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Γιώτα Πούλου                    Σπύρος Νικλάου             Γιώργος Ντασιώτης

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle