Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
123

«Η κρουαζιέρα του τρόμου»

< 5 λεπτά
06.06.19 • 20:25
#Tags:

Ένα συγκλονιστικό και συναρπαστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

«Η κρουαζιέρα του τρόμου» Μ.Στρέινμπεργκ Εκδόσεις Κέδρος 2019 σελ. 575

Ένα τεράστιο πλοίο. Το κρουαζιερόπλοιο Μπάλτικ Καρίσμα. Έχει xίλιους διακόσιους επιβάτες ,που επιθυμούν να περάσουν καλά στο ταξίδι Σουηδία- Φιλανδία. Ποτό, φαγητό, μουσική, χορός ,φώτα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, καραόκε, σπα, τσιγάρα, σεξ, ναρκωτικά, ανέσεις. Περνάνε όλοι όμορφα κι ευχάριστα .Μια πλωτή μικρή πόλη αποκομμένη από τον κόσμο , οι κάτοικοι της οποίας κολυμπούν στο αλκοόλ και στις υπερβολικές προσδοκίες τους. Το πλοίο πλέει αργά στη θάλασσα της Βαλτικής.

Ήρωες του μυθιστορήματος είναι μια γυναίκα μα μαύρα ρούχα και σκούρα μαλλιά και ο γιός της (που ξεγελούν τον θάνατο πάνω από…εκατό χρόνια), ο Νταν ,το πρώην αστέρι της ποπ, η Μαριάνε , η Μάντε, ο καπετάνιος Μπεργκρέν, η φύλακας Πία, ο Κάλε, η Μαρισόλ, η Μπιργκίτα, ο Μπόσε, ο Άλμπιν, η Λίντα , η Λου, η Σίλα, ο Μόρτεν, ο Φιλίπ, ο Περ, ο Βίνσεντ, ο Γέραν, η Λίρα, η Βικτώρια , η Αλεξάνδρα ,ο Τόμας κ.α. Αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο δεν έχει κανένας .Τα πάντα γυρνούν γύρω από το Μπάλτικ Καρίσμα.

Την νύχτα αυτή  θα χυθούν ποταμοί αίματος.

Τα πράγματα κάπου στραβώνουν ,όταν αρχίζουν να συμβαίνουν στο πλοίο  παράξενα, παράλογα  και υπερφυσικά γεγονότα. Παράλογη κατάσταση επικρατεί στο Μπάλτικ Καρίσμα .Συμβαίνουν ανεξήγητα πράγματα σε αυτό το καταραμένο και διαβολεμένο πλοίο. Η πραγματικότητα θα ξεπεράσει τη φαντασία. Αρχίζει ο εφιάλτης :  Δόντια.  Δαγκώματα. Αίμα. Μόλυνση. Ουρλιαχτά. Τρόμος. Φόβος. Φρίκη. Πανικός.  Κόλαση. Πτώματα. Θάνατος. Κακό. Παράξενα πλάσματα. Πλάσματα των παραμυθιών και του μύθου. Νεογέννητοι. Παλιοί. Αθάνατοι.  Άτρωτοι. Χάος.

Όλα ξεκινούν από ένα μικρό παιδί με κόκκινο φούτερ, τον Άνταμ. Έχει ένα σαρδόνιο χαμόγελο, κρύα και γυάλινα μάτια , κίτρινα δόντια ,που δεν ταιριάζουν με το νεανικό πρόσωπό του. Το βλέμμα του δεν είναι ανθρώπινο , είναι το βλέμμα ενός πεινασμένου, απελπισμένου ζώου. Τα σαγόνια του ανοιγοκλείνουν και τα δόντια του χτυπούν με θόρυβο μεταξύ τους . Ακούγεται ένα πλατάγιασμα της γλώσσας και ένα γουργουρητό. Είναι ένας μικρόσωμος γεράκος. Το παιδί ουρλιάζει σαν ζώο.  Ο Άνταμ  θα δαγκώσει στο λαιμό τον Τόμας,  τα δόντια του βρίσκουν αντίσταση στον σκληρό χόνδρο του μήλου του Αδάμ, τον σπάει και τον συνθλίβει  ,βάζει τα χείλη του στην πληγή και αρχίζει να ρουφάει το αίμα του Τόμας . Αίμα γλυκό και ζεστό χύνεται σαν σιντριβάνι στο στόμα του Άνταμ. Τα δόντια του είναι κόκκινα από το αίμα. Τραβάει το πουκάμισο του Τόμας , το ανοίγει και τον δαγκώνει στο στήθος .Κόβει ένα κομμάτι και συνεχίζει να τον δαγκώνει ξεσκίζοντας τη σάρκα μέχρι να φτάσει στην καρδιά. Αισθάνεται ευφορία καθώς το ζεστό αίμα κυλάει στο η κρουαζιερα του τρομου 1λαρύγγι του. Αρχικά φαίνεται νεκρός ο Τόμας αλλά δεν είναι. Σε λίγο οι πληγές θα κλείσουν . Θα μετατραπεί και θα μεταμορφωθεί  σε ένα παράξενο πλάσμα. Σαν νεογέννητο παιδί. Ο Νεογέννητος Τόμας. Τότε αρχίζει ένας πόνος να σφυροκοπάει το κεφάλι του Τόμας. Νιώθει έναν σουβλερό πόνο στον ουρανίσκο .Τα δόντια του αρχίζουν να βγαίνουν. Τα φτύνει. Γλείφει τα χείλη του . Ρουφάει το αίμα από τα βγαλμένα δόντια .Βγάζει παράλληλα άλλα καινούργια  δόντια μυτερά και κοφτερά . Αφού τον δάγκωσε ο Άνταμ ,ο Τόμας αρρωσταίνει και αυτός. Αρχίζει να αποζητά και αυτός τώρα  φρέσκο  και λαχταριστό αίμα. Περισσότερο αίμα. Γίνεται έτσι ένα τέρας που διψάει για αίμα. Λυσσάει να ξεσκίσει σάρκες και να πιει αίμα μέχρι να χορτάσει. Έχει ακόρεστη πείνα. Τα δόντια του δαγκώνουν στον αέρα.

 

Το πλοίο αρχίζει σιγά σιγά να γεμίζει με πτώματα , ανθρώπινα εντόσθια,  ξεσκισμένα σωθικά ,  ανοιγμένους λαιμούς και πολύ αίμα στους διαδρόμους ,στα πατώματα , στους τοίχους και στις πόρτες από τις καμπίνες. Οι κραυγές είναι πάρα πολλές. Δημιουργείται ένας στρατός από Νεογέννητους.  Ζωντανοί νεκροί. Φοβισμένοι. Απελπισμένοι. Πεινασμένοι. Ακούγονται παντού ψαλιδίσματα , γιατί τα δόντια των Νεογέννητων κόβουν σαν ψαλίδια. Το κατάστρωμα είναι γλοιώδες από το χυμένο αίμα. Πολλές άσχημες οσμές  αναδίνουν τα πτώματα και το αίμα. Μυρωδιά αίματος και θανάτου. Έτσι θα αρχίσουν να μολύνονται   περισσότεροι επιβάτες . Όσοι μολύνονται γίνονται Νεογέννητοι -καταραμένα τέρατα, που αποζητούν πεινασμένα και αυτοί νέο αίμα…

Έχουν γίνει οι περισσότεροι επιβάτες και το προσωπικό του πλοίου βαμπίρ…

Υπάρχουν αδελφά τέρατα-βαμπίρ  , και είναι εκεί. Δεν υπάρχει καμία διαφυγή. Ο φόβος τα έχει όλα απογυμνώσει. Η επικοινωνία με τη στεριά διακόπτεται .Το πλοίο ταξιδεύει πλέον με αυτόματο πιλότο .Στη Βαλτική κανένας δεν μπορεί να ακούσει την κραυγή σου…

Υπάρχει πιθανότητα κάποιος άνθρωπος στο πλοίο να επιζήσει; Μήπως καλύτερα νεκροί παρά βαμπίρ ;

Ένα συγκλονιστικό και συναρπαστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Ο Mats Strandberg γεννήθηκε το 1976. Αγάπησε τα μυθιστορήματα τρόμου από την εφηβική του ηλικία, όταν άρχισε να διαβάζει τα έργα του Στίβεν Κινγκ. Μαζί με τη Σάρα Μπέργμαρκ Ελφγκρέν δημιούργησαν την τριλογία Engelsfors, που αποτελείται από τα βιβλία Cirkeln (O κύκλος), Eld (Φωτιά) και Nyckeln (Το κλειδί), η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Το Cirkeln προτάθηκε για το βραβείο Augustipriset, ενώ το 2015 μεταφέρθηκε στην κινηματογραφική οθόνη. Η κρουαζιέρα του τρόμου είναι το πρώτο βιβλίο του που μεταφράζεται στα ελληνικά. Από τις εκδόσεις Κέδρος ετοιμάζεται επίσης το μυθιστόρημά του Hemmet.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle