Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
81

Η Λιβαδειά γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου

< 4 λεπτά
21.11.17 • 18:42
#Tags:

Ημέρα τοπικής γιορτής η σημερινή για τη Λιβαδειά, με ιδιαίτερη λαμπρότητα  τιμήθηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου, προστάτιδας της πόλης.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και εκατοντάδες πιστών συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις στο Μητροπολιτικό Ναό και συνόδευσαν τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης.

Στα μηνύματα για τα χρόνια πολλά  κυριάρχησε η ευχή να μην επαναληφθούν τραγωδίες σαν αυτή, στη Μάνδρα Αττικής.

Παραμονή της γιορτής τελέστηκε  πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου, και

Η Λιβαδειά γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου

συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου  Ιεροθέου, των  Επισκόπων Ανδίδων Χριστοφόρου, Τανάγρας  Πολυκάρπου και του  Ποιμενάρχου της Βοιωτίας Γεωργίου και συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερωνύμου.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Γεώργιος αναφέρθηκε στον  Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 50 έτη ιερατικής διακονίας, τα περισσότερα από τα οποία στην Τοπική  Εκκλησία. Ανέφερε πως «στην εκκλησιαστική και στην f5κοινωνική ζωή της Βοιωτίας υπάρχει έντονη η προσωπική σφραγίδα του ευλογημένου περάσματος του Μακαριωτάτου». Και του ευχήθηκε    δύναμη, υγεία, και μακροημέρευση προσφέροντάς του, επί τη συμπληρώσει χρυσού ιωβηλαίου ιερωσύνης, το μετάλλιο με τον Παντοκράτορα της Μονής του Οσίου Λουκά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο για τις προσευχές του και για την συνέχιση του έργου του και εξέφρασε την συγκίνησή eis4του, διότι τέτοιες μέρες πριν πενήντα χρόνια οδήγησε τα βήματά του σε αυτόν τον χώρο και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε  τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, κάτω από λαμπρό ήλιο,  ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της Λιβαδειάς, με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Στις ακολουθίες έψαλε η βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως,  υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού  Ηλία Στάθη.

Κείμενο φωτογραφίες siriosfm.gr

eis1eis220171121 113950SAM 2775eis3

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle