Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
145

Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Λιβαδειά. Ποιοι είναι οι λαμπαδηδρόμοι

< 3 λεπτά
25.10.17 • 07:17
#Tags:

Την περασμένη Τρίτη 24 Οκτωβρίου στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για την 23η Χειμερινή Ολυμπιάδα η οποία θα διεξαχθεί στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της επαρχίας Γκάνγουον της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018.
Η Φλόγα θα ακολουθήσει διαδρομή οκτώ ημερών, διανύοντας το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας έως ότου καταλήξει στην Αθήνα και παραδοθεί στους διοργανωτές.

Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας θα βρίσκεται την 6η και την 7η ημέρα.
Συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτωβρίου θα διανυκτερεύσει στους Δελφούς προερχόμενη από τη Λάρισα.
Την επομένη, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η Ολυμπιακή Φλόγα αναχωρεί από τους Δελφούς, φτάνει στην Αράχωβα όπου θα γίνει τελετή υποδοχής και στην συνέχεια στη Λιβαδειά από όπου θα αναχωρήσει για την Ελευσίνα και στη συνέχεια θα φτάσει και θα διανυκτερεύσει στην Ακρόπολη από όπου την επόμενη ημέρα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, θα μεταφερθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα παραδοθεί στους Νοτιοκορεάτες διοργανωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας

Τελετή στη Λιβαδειά
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Λιβαδειά, περίπου στις 10:35 (Δευτέρα 30 Οκτωβρίου) και τέσσερις λαμπαδηδρόμοι, διακεκριμένοι αθλητές της πόλης μας θα τη μεταφέρουν από την οδό Δελφών 61 έως την Λ. Αθηνών 64Δ με ενδιάμεσο σταθμό την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη όπου και θα πραγματοποιηθεί, περίπου στις 10:45, η επίσημη τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Λιβαδειά (άναμμα βωμού) με την παρουσία αντιπροσωπειών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων “Pyeongchang 2018”.

Οι Λαμπαδηδρόμοι
Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στη Λιβαδειά είναι διακεκριμένοι αθλητές που με τις διακρίσεις τους έχουν χαρίσει στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Πρόκειται για τους αθλητές των Special Olympics, Χρήστο Θηβαίο, Λάμπρο Κόντο και τους πρωταθλητές του στίβου Κώστα Μίγα και Κώστας Ευταξία.

Οι αθλητές των Special Olympics διακρίθηκαν ιδιαίτερα στους Παγκόσμιους  Χειμερινούς Αγώνες στην Αυστρία τον περασμένο με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στα 4χ100μ χιονορακέτες ενώ επιπλέον χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λάμπρος Κόντος ο οποίος μετά από την 6η θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων Ανδρών ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 3ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων. Ο Χρήστος Θηβαίος πήρε επίσης την 5η και 8η θέση στα αγωνίσματα των 400 και 100 μέτρων αντίστοιχα.

Σπεσιαλ Ολυμπικς Υφυπουργος 1

Ο Κώστας Ευταξίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα 4χ400μ. την οποία αποτελούσαν εκτός από τον ίδιο ο Αλέξανδρος Μπαλτσιώτης, Σπύρος Μπενέτος και Γιώργος Κωτσόπουλος.

Ο Κώστας Μίγας είναι πρωταθλητής στις μεγάλες αποστάσεις και στα φυσικά εμπόδια ενώ κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς στα 2.000μ. στιπλ στη κατηγορία Παίδων στην Ανδριανούπολη το 2013.

Το βωμό στην τελετή που θα γίνει στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη θα ανάψει ο Λάμπρος Κόντος ενώ τους λαμπαδηδρόμους στην πορεία που θα ακολουθήσουν εντός της πόλης της Λιβαδειάς θα συνοδεύουν ακόμη τέσσερις αθλητές.

ΑΚΟΛ Κατερίνη 2

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle