Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
77

Η συμμετοχή των γυναικών στη πολιτική και τα ΜΜΕ

< 3 λεπτά
16.07.15 • 19:45
#Tags:

Η συμμετοχή των γυναικών στη πολιτική και τα ΜΜΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία (χτες Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015) στην Αθήνα, η 4η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του γυναικείου Δικτύου «Ελένη Σκούρα».

Στην ατζέντα της Ολομέλειας, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε ΚΕΘΙθέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής», ήταν δύο θεματικοί κύκλοι: ένας για τη συμμετοχή των μακροχρόνια άνεργων γυναικών στην πολιτική ζωή και ένας για τη σχέση των ΜΜΕ και της γυναικείας πολιτικής συμμετοχής.

Τις κατά γενική ομολογία υψηλού επιπέδου εισηγήσεις ακολούθησαν το ίδιο ποιοτικές παρεμβάσεις, και για τα δύο θέματα, από τις συμμετέχουσες που εκπροσωπούσαν γυναικείες συλλογικότητες, ενώ αίσθηση έκανε η τοποθέτηση ΚΕΘΙ1του εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ, που μεταξύ άλλων παρουσίασε σημαντικά στοιχεία πρόσφατης έρευνας για την ορατότητα των γυναικών στα ΜΜΕ. Από τις συζητήσεις δεν έλειψαν και συγκεκριμένες προτάσεις από συμμετέχουσες και εισηγήτριες, για επόμενες δράσεις αλλά και για προώθηση σε κυβερνητικούς φορείς και φορείς Δημόσιας Διοίκησης που σχεδιάζουν και ασκούν σχετικές πολιτικές.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών της 4ης Ολομέλειας του Δικτύου, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνη Αγαθοπούλου, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της, στάθηκε στην επιμονή του φορέα να υλοποιήσει τη χτεσινή ολομέλεια, αλλά και κάθε προγραμματισμένη δράση των ημερών αυτών, παρά την κρισιμότητα των στιγμών και των εξελίξεων για τη χώρα. Όπως τόνισε σχετικά «αρκετά με τις σημαντικές δράσεις και αποφάσεις, που αναστέλλονται, αναβάλλονται ή ακυρώνονται, επιλεκτικά εις βάρος των γυναικών, τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την κρίση στην Ελλάδα». Τέλος, η Ειρήνη Αγαθοπούλου επισήμανε τις σημαντικές προτάσεις που ακούστηκαν στην Ολομέλεια και δεσμεύτηκε από την πλευρά του ΚΕΘΙ και σε συνεργασία με τις εισηγήτριες, να γίνει μια συγκροτημένη καταγραφή και κωδικοποίηση των προτάσεων αυτών τις αμέσως επόμενες μέρες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle