Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
148

Η τακτική του «κάλιο αργά»

< 4 λεπτά
14.12.16 • 18:58
#Tags:

Πόσο γρήγορα περνούν οι μέρες… Από τον Νοέμβρη του 2014 αρχίσαμε να μετράμε μέρες μέχρι την αποκατάσταση της ντροπής, του κλειστού γηπέδου, στον Ορχομενό.

Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι κάθε μέρα που περνά είναι μια ακόμη χαμένη μέρα για την νεολαία, για τον τόπο μας γενικότερα.

Ένας κλειστός χώρος στον οποίο θα έβρισκαν διέξοδο κι ενδιαφέροντα τα παιδιά των σχολείων. Ένας χώρος Κλειστό Ορχ2που θα είναι κίνητρο για την ίδρυση Συλλόγων, για να βρουν στέγη κι άλλοι φορείς και να πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις τους.

Πολλοί θεώρησαν χαμένη υπόθεση τον αγώνα που δίναμε και δίνουμε.

Δεν τα παρατήσαμε και δεν πρόκειται μέχρι να ανάψουν τα φώτα.

Πέρασαν λοιπόν δύο χρόνια από τότε που αρχίσαμε τον αγώνα, τον Νοέμβρη του 2014.

Πέρασε ακόμη ένας χρόνος (2015) μέχρι να πείσουμε ότι το έργο πρέπει και μπορεί να γίνει και ότι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Πέρασε ακόμη ένας χρόνος με τα διαδικαστικά, έλεος, από την υπογραφή και ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (23 Δεκεμβρίου 2015) για να γίνει διαγωνισμός, να ανακηρυχτεί μειοδότης και να αρχίσουν δειλά-δειλά οι εργασίες (Οκτώβρης 2016).

Θα περάσουν ακόμη 73 ημέρες, πάμε Μάρτη του 2017, ώστε να παραδοθεί το έργο, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αίτημα της εταιρείας και αν δεν δεθεί και άλλη παράταση.

Έγιναν αυτά τα βήματα, δύο πίσω ένα μπροστά και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.

Αυτό που λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι σε γειτονικές μας πόλεις απορροφήθηκαν αμέσως τα κονδύλια, παραδόθηκαν τα έργα και εγκρίθηκαν νέα … πραγματικά δεν θα βρει κανείς ικανοποιητικές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί σε εμάς…

Ας είναι. Που βρίσκεται λοιπόν η υπόθεση σήμερα;

Δεν θα πούμε για τις εργασίες που προχωρούν με βήματα χελώνας, αλλά για την απορρόφηση κονδυλίων.

Το έργο προϋπολογίστηκε στις 406.392€ (2015)

Η εταιρεία για να αναλάβει το έργο έδωσε έκπτωση 57,08% (2016)

Μετά την έκπτωση το ποσό ανήλθε στις 175.000€

Για το 2015 ήταν διαθέσιμες 100.000€ δεν απορροφήθηκαν

Για το 2016 ήταν διαθέσιμες 75.000€ δεν έχουν απορροφηθεί

Τι σημαίνει διαθέσιμα; Ο Εργολάβος προχωρά το έργο, καταθέτει παραστατικά για τις εργασίες που εκτελεί και πληρώνεται. Πληρώνεται από την ΓΓΑ που έχει εγκρίνει και δεσμεύσει το κονδύλι και όχι από το Δήμο.

Όσοι γνωρίζουν από τέτοιου είδους έργα τονίζουν ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στα διαθέσιμα του εργολάβου λόγω της μεγάλης έκπτωσης που έχει προσφέρει.

Κάλιο αργά λοιπόν;

Είναι κι αυτό μια (προσφιλής) τακτική, να χάνεται στο χρόνο η ουσία της υπόθεσης και να εμφανίζονται ως νέα γεγονότα-έργα.

Λες;

Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν ξεχνιούνται τα όσα έχουν συμβεί.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle