Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
117

«Η τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς»

< 4 λεπτά
05.09.16 • 18:20
#Tags:

«Η τελευταία νύχτα στο Τρέμορ Μπιτς» Μ.Σαντιάγο Εκδόσεις Ψυχογιός 2015 σελ. 410

Ο Τυφώνας που τον είχαν βαφτίσει «Εωσφόρο», είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες. Είχαν προειδοποιήσει για ανέμους δέκα μποφώρ (160 χιλιόμετρα την ώρα) και για ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στην ενδοχώρα. Κι όσο για τα σπίτια στα παράκτια , όλοι προετοιμάζονταν για μια νύχτα-κόλαση.

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Ο Πίτερ Χάρπερ , ο διάσημος συνθέτης σάουντρακ, που ζει προσωρινά στο Τρέμορ Μπιτς της Ιρλανδίας ,είχε ειδοποιηθεί ότι κάτι μεγάλο πλησίαζε, αλλά δεν τους πίστευε.

Στον ορίζοντα , ένας τιτάνιος σχηματισμός νεφών, ψηλός σαν την άβυσσο και φαρδύς όσο έπιανε το μάτι, προχωρούσε καταπάνω της ακτής σαν ανελέητος στρατός.Τα μαύρα σωθικά του άστραφταν από κεραυνούς, υποσχόμενα μια αιματηρή μάχη ενάντια στη γη.Αυτό το πράγμα Τελευταια Νυχταήταν σαν τέρας που ετοιμαζόταν να καταπιεί την ακτή...

Ο Χάρπερ αψήφησε τις προειδοποιήσεις των κατοίκων του Τρέμορ Μπιτς. Μια φωνή του μίλησε , λέγοντάς του : «Μη βγεις από το σπίτι».Ήταν μια φωνή δίχως πρόσωπο.Σαν ένα φάντασμα κρυμμένο στα αυτιά του.Ένας ψίθυρος, που θα μπορούσε να είναι από τον άνεμο.Ήταν ένα άσχημο προαίσθημα. Το χέρι του έμεινε κοκαλωμένο στο πόμολο.Τα πόδια του παγωμένα, σαν να είχαν κολλήσει στις πλάκες του δαπέδου.Η φωνή δεν ανήκε σε κανένα φάντασμα .Ήταν δική του...

Όμως βγήκε και οδήγησε διασχίζοντας τους αμμολόφους , μέσα σε ένα χάος από νερό, αέρα και άμμο , ως την κορυφή του λόφου, που χώριζε το σπίτι του από εκείνο του Λίο και της Μαρί Κόγκαν. Η ένταση της καταιγίδας αυξανόταν και τώρα οι κεραυνοί έπεφταν ανά λεπτό. Ένα τεράστιο σύννεφο στεκόταν πάνω από την ακτή.Το φως της σελήνης, περνώντας ανάμεσα από τους σχηματισμούς των νεφών, έκανε να διαγράφεται η γιγάντια σιλουέτα του.Κοίταξε προς το μεγάλο σύννεφο, που κουβαλούσε όλη τη σκοτεινιά του κόσμου, όμοιο με έναν μεγαλειώδη , οργισμένο Θεό, έτοιμο να ξεσπάσει.Πάνω από το κεφάλι του , η μεγάλη σπείρα της μαύρης μαρέγκας ρεύτηκε, αφήνοντας ένα δυνατό μουγκρητό, που έκανε τη γη να σειστεί.

Βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και σήκωσε το βλέμμα του και τότε είδε έναν στρόβιλο από γαλάζιο φως. Υπήρχε φως. Άπλετο φως... Άρχισε να προχωρεί ξανά προς το αυτοκίνητο και τότε πρόσεξε κάτι που διέτρεχε το κορμί του.Μια ανατριχίλα-κάτι σαν γαργάλημα-έρεε στη σπονδυλική στήλη , στον αυχένα του και έσβηνε τελικά στα χέρια του.

Τα κοίταξε και πρόσεξε πως οι τρίχες τους είχαν σηκωθεί.Εκείνος ο στρόβιλος γαλάζιου φωτός στριφογύριζε ολοένα και πιο γρήγορα σαν δίσκος που γυρνάει με χίλιες στροφές το λεπτό.Και τότε το ένιωσε κάτι έμπηξε τα δόντια του στο κορμί του, στο πρόσωπο, στον ώμο, στιος γάμπες στου.

Τον τίναξε σαν άψυχη κούκλα πετώντας τον ψηλά.. Ύστερα άκουσε την ίδια του την κραυγή κι ένιωσε πως έπεσε καταγής.Συνέχισε να πέφτει μέσα σε ένα σκοτάδι δίχως τέλος...

Ένα καταπληκτικό ψυχολογικό θρίλερ.Διαβάστε το.
Ο ΜΙΚΕΛ ΣΑΝΤΙΑΓΟ γεννήθηκε στη Βισκάια το 1975. Το πιάνο της αδελφής του, που πάντα αντηχούσε στο σπίτι, ξύπνησε μέσα του μια πρώιμη αγάπη για τη μουσική. Από τα Μικελ Σαντιαγοπρώτα του αναγνώσματα θυμάται τα έργα του Σέρλοκ Χολμς, τους Πέντε Φίλους της Μπλάιτον και τον Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Έχει ζήσει στην Ιρλανδία, απ’ όπου άντλησε και την ιδέα να γράψει αυτό το μυθιστόρημα, ενώ προς το παρόν μένει στο Άμστερνταμ, όπου ασχολείται επαγγελματικά με την πληροφορική. Τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στη συγγραφή και τη μουσική, παίζοντας κιθάρα στο blues-rock συγκρότημά του.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΤΡΕΜΟΡ ΜΠΙΤΣ, το λογοτεχνικό του ντεμπούτο, απέκτησε διαστάσεις φαινομένου πριν καλά καλά εκδοθεί και οδήγησε σε συγκρίσεις του συγγραφέα του με κορυφαίους του είδους, όπως ο Στίβεν Κινγκ, ο Ζοέλ Ντικέρ και ο Τζον Κόνολι.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle