Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
62

Η ΤΕ Λιβαδειάς ΚΚΕ για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα ΓΕΛ Διαστόμου-Αράχωβας

< 2 λεπτά
23.09.18 • 06:51
#Tags:

Η «έξοδος» από τα μνημόνια που ευαγγελίζεται εδώ και καιρό  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε επιστροφή προς τα πίσω, δεκαετίες πίσω, σε όλες τις πλευρές της καθημερινότητας της λαϊκής οικογένειας.

Στην Παιδεία η κατάσταση δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική, όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση να φτιάξει τη βιτρίνα της πριν ανοίξουν τα σχολεία, η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές, υποδομές, εργαστήρια κοκ. Οι μαθητές ζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα και έχουν δεκάδες λόγους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Περίτρανο παράδειγμα η συγχώνευση τμημάτων των ΓΕΛ Διστόμου και Αράχωβας και η απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τους Αραχωβίτες μαθητές στο Δίστομο και το αντίστροφο, τους Διστομίτες μαθητές στην Αράχωβα, τιμωρώντας τους ουσιαστικά αυτούς και τους γονιούς τους γιατί διάλεξαν κατευθύνσεις που αποτελούνται από ολιγομελή τμήματα.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ , συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των οικογενειών τους για να μην συγχωνευθούν  τα τμήματα .Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσει η απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου. Μόνος δρόμος είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις δυναμικά μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Να παλέψουμε για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να οργανώσουν τον αγώνα τους. Μπορεί να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση.Τα τμήματα και οι κατευθύνσεις να διαμορφώνονται με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα με πλήρη στελέχωση.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle