Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
81

Η 11άδα για τις τηλεοπτικές άδειες

< 3 λεπτά
04.07.16 • 18:41
#Tags:

Έληξε η διορία για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, με τους συμμετέχοντες να φτάνουν τους 11. Εκτός από τα ήδη γνωστά ονόματα που είχαν δείξει ενδιαφέρον, είχαμε και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Λίγα βήματα έχουν απομείνει για την οριστικοποίηση ενός νέου τηλεοπτικού τοπίου, όπου ο καθένας θα πληρώνει το κρατικό αγαθό που λέγεται συχνότητα. Η λειτουργία των καναλιών θα διέπεται από αυστηρούς κανόνες, που σκοπό έχουν τη ρύθμιση μίας σκιώδους αγοράς, όπου κατά το παρελθόν αποτέλεσαν ένα από τους τρεις πυλώνες του τριγώνου της διαπλοκής.

Η διορία για την κατάθεση αίτησης συμμετοχής έληξε, με τον αριθμό όσων δήλωσαν εμπράκτως ενδιαφέρον για τον επικείμενο διαγωνισμό να προκαλεί κυβερνητικά χαμόγελα, αφού παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις και τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη, οι συμμετέχοντες φτάνουν τους 11.

Εκτός, λοιπόν, από τα ονόματα που ήταν λίγο – πολύ γνωστά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, είχαμε και... εκπλήξεις. Μέχρι χθες, ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, το STAR και ο ANT1 είχαν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Και σήμερα, σε αντίθεση με όσους προέβλεπαν ότι δεν θα συμμετάσχει, το Mega τελικά κατέθεσε αίτηση συμμετοχής.

Οι φήμες για συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη, τελικά ίσχυαν, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε το σχετικό φάκελο, όντας ο δεύτερος ποδοσφαιρικός παράγοντας που επιθυμεί να μπει στην τηλεοπτική αγορά μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Από εκεί και πέρα, ήταν γνωστό πως το «Ε» θα συμμετείχε, όπως επίσης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Με τη μεγαλύτερη ίσως έκπληξη να αποτελεί η είσοδος του Γιάννη Καλογρίτσα, που στην εν λόγω ΕΠΕ συμμετέχει και ο Κώστας Αρβανίτης.

Αναλυτικά οι συμμετέχοντες είναι οι εξής: 

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ
  2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL
  3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ
  4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ
  6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
  7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
  8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”
  9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
  10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL
  11. City News ΑRΤ TV

Παππάς: «Βάζουμε τέλος στα 25 χρόνια ανομίας»

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε ως επιτυχημένη τη διαδικασία, η οποία θα βάλει τέλος στην ανομία που επικρατούσε επί 25 χρόνια στον εν λόγω κλάδο.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά:

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί».

Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.

Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν.

Πηγή koutipandoras.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle