Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
95

Θήβα: ο Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

< 2 λεπτά
21.11.18 • 17:25
#Tags:

Με επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος στη Θήβα η 21η Νοεμβρίου, “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων” και εορτή των “Εισοδίων της Θεοτόκου”. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από την Πολιτεία για να τιμάται η διαχρονική προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το Έθνος, όχι μόνο σε περιόδους πολέμου αλλά και ειρήνης, για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας και ανεξαρτησίας.

Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπου εκφωνήθηκε και ο Πανηγυρικός της Ημέρας από Αξιωματικό του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας κ. Γ.Αναστασίου και τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς και Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχο κ. Αθ. Αλεξόπουλο.

Μετά την τελετή ακολούθησε μικρή δεξίωση για τις αρχές και τους πολίτες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με αφορμή την διπλή αυτή εορτή, ευχήθηκε ολόψυχα:

“Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που έχουν γράψει λαμπρές σελίδες ηρωισμού και δόξας σε όλα τα πεδία των μαχών και συνεχίζουν και σε περίοδο ειρήνης, ως ακοίμητοι φρουροί με την ίδια αποφασιστικότητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης να διαφυλάττουν και να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και την εθνική μας ακεραιότητα. Εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος μας, τα Εισόδια της οποία εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας, να προστατεύει πάντα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και όλους τους πολίτες”

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle