Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
173

Θήβα: Συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο, πολιτιστικό κέντρο στα Βάγια

< 4 λεπτά
16.09.15 • 17:52
#Tags:

Θήβα: Συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο, πολιτιστικό κέντρο στα Βάγια

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, σχεδιάζει να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι Κοινωνικο Φροντιστηριο Θήβαςοικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα και σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο Δήμος.
Γι' αυτό το λόγο, ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

• Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (μέχρι 30/9) θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη), τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr .

• Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)

Πολιτιστικό κέντρο το παλιό Δημαρχείο Βαγίων

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 υπογράφηκε η σύμβαση με την Κοινοπραξία «Σταυρίδης Αναστάσιος – Γιαννακόπουλος Χρήστος» χρηματοδοτούμενου ποσού 114.573,79 € από το Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) για το υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», της πράξης «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων» συνολικού προϋπολογισμού 220.137,56 €.
Το αντικείμενο της προαναφερόμενης πράξης αφορά στη βελτίωση του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στα Βάγια και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και θα υλοποιηθεί από τα ακόλουθα υποέργα:

1ο υποέργο: Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, προϋπολογισμού 210.137,56 €

2ο υποέργο: Προμήθεια εξοπλισμού για το έργο «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», προϋπολογισμού 10.000,00 €

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 1ου υποέργου είναι οι παρακάτω:
- βελτίωση της μόνωσης στην οροφή του κτιρίου με συμπληρωματική ενίσχυσή της ώστε να εξασφαλισθεί καλύτερη υγρομόνωση,
- αντικατάσταση παραθύρων και στο υπόγειο, με όμοια νεότερης σειράς και διπλούς υαλοπίνακες ώστε να εξασφαλισθεί καλύτερη θερμομόνωση και υγρομόνωση του κτιρίου,
- αντικατάσταση των εσωτερικών θυρών,
- επίστρωση όλου του δαπέδου με πλακίδια δαπέδου,
ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ  (1)- επισκευή και στίλβωση της επίστρωσης με μάρμαρο στο τμήμα που υπάρχει ήδη αποξήλωση διαχωριστικών,
- κατασκευή ψευδοροφής με επένδυση ορυκτών ινών,
- κατασκευή WC για ΑΜΕΑ και προσωπικού με τις ανάλογες διαρρυθμίσεις (κατασκευή θύρας, τοποθέτηση ανάλογων ειδών υγιεινής κλπ) κατασκευή ανελκυστήρα στην είσοδο για εξασφάλιση πρόσβασης των ΑΜΕΑ.
- επισκευές στα επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά όπου έχουν φθαρεί καθώς και στα σημεία που θα γίνουν οι διάφορες επεμβάσεις (κουφώματα κλπ) καθώς επίσης και χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά.
- αντικατάσταση του καυστήρα και του λέβητα,
- αντικατάσταση των ηλεκτρικών γραμμών και του ηλεκτρικού πίνακα, κατασκευή γραμμών ασθενών ρευμάτων,
- τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα και φωτοβολταϊκών στην οροφή του κτιρίου καθώς και
- οι απαραίτητες γραμμές ύδρευσης και αποχέτευσης στα WC προσωπικού και ΑΜΕΑ
Παράλληλα με την υλοποίηση του 1ου υποέργου και με την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών, θα υλοποιηθεί και το 2ο υποέργο (προμήθεια εξοπλισμού)
Το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών θα έχουν περαιωθεί έως τις 15/11/2015.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle