Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
153

Θανάσης Σκούμας: Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η δημοκρατική απάντηση του λαού

< 4 λεπτά
25.08.15 • 10:07
#Tags:

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η δημοκρατική απάντηση του λαού.
Αρθρο του Θανάση Σκούμα

Η επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει χωρίς καμία συλλογική απόφαση του κόμματος, τη χώρα και το λαό σε νέο επώδυνο μνημόνιο, σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου 2015, σε ΝΑΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα, δημιούργησε μια τεράστια απογοήτευση και διάψευση των ελπίδων του ελληνικού λαού, για μια διαφορετική προοδευτική και Θανάσης Σκούμαςφιλολαϊκή πορεία, ακύρωσε το εγχείρημα της αριστερής κυβέρνησης και ενέταξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο ίδιο μνημονιακό μοτίβο των τελευταίων 5 ετών.

Η πολιτική αυτή στροφή, κατήγαγε τεράστια ήττα για την αριστερά, το λαό και τη χώρα, αφού εκτός των άλλων η κυβέρνηση έκανε κυρίαρχο αφήγημα της, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το μνημόνιο (ΤΙΝΑ), ακολουθώντας τη στρατηγική των προηγούμενων κυβερνήσεων «μνημόνιο ή χρεωκοπία».

Προκειμένου, αφενός μεν, να εκκαθαριστεί η κοινοβουλευτική ομάδα από τις ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές διαφωνίες, αλλά και το κόμμα από την μεγάλη ριζοσπαστική αριστερή δυναμική του που δημιουργούσαν εμπόδιο στην μνημονιακή μεταστροφή της κυβέρνησης, και αφετέρου για να μην υποστεί την λαϊκή και εκλογική φθορά που επισείει η εφαρμογή και του νέου μνημόνιου, ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές-εξπρές μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να υλοποιηθεί καν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.

Είναι σαφές, ότι ο πρωθυπουργός ακύρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τα όργανα και τις αποφάσεις του. Είναι επίσης καθαρό, ότι η επιλογή για εκλογές- εξπρές, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη συγκρότηση μιας νέας βουλής, που θα παλινορθώσει μια ισχυρή μνημονιακή πλειοψηφία, χωρίς την εκπροσώπηση του ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού κινήματος και του δημοκρατικού ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, προκειμένου, η εφαρμογή του νέου μνημονίου να εκτελεστεί από μια κυβέρνηση που επιδίδεται στον μύθο της δυνατότητας φιλολαϊκής πολιτικής μέσα στην εφαρμογή απολύτως επώδυνου μνημονίου. Η "σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία", που θέλει ο πρωθυπουργός, προϋποθέτει την αποδοχή από αυτήν, του νέου μνημονίου και της αποικιακής δανειακής σύμβασης με τον ESM, την πλήρη εφαρμογή όλων των νέων προαπαιτούμενων και των εφαρμοστικών νόμων, που πρόκειται να ολοκληρώσει τη λεηλασία των λαϊκών τάξεων και την πλήρη κηδεμονία της χώρας από την ευρωολιγαρχία. Το συγκεκριμένο αφήγημα, προϋποθέτει επίσης την αυτοδυναμία του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά απαιτείται η σύμπλευση με τις παλαιότερες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, κάτι που δεν λέγεται, αλλά αυτονόητα τίθεται στο τραπέζι.

Η αποχώρηση μας από το ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αποτελεί το μόνο δρόμο αντίστασης και αγώνα, για να συγκροτηθεί ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό ριζοσπαστικό μέτωπο, όπου θα εκπροσωπηθεί συμμετοχικά και πλατιά δημοκρατικά το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού. Το διακύβευμα των εκλογών, είναι αν η ριζοσπαστική δημοκρατική- πατριωτική έκφραση του ΟΧΙ ενάντια στην κοινωνική λεηλασία, την δουλοπαροικία της χώρας, και την ευρωολιγαρχία, θα μπορέσει να αποτυπωθεί και να λάβει ισχυρή λαϊκή εκπροσώπηση ή η μνημονιακή παλινόρθωση θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, αυξάνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους μιας φασιστικής απειλής.

Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε. Η ενότητα του λαού μας, και η αποφασιστικότητα του, ενάντια στην υποταγή της χώρας στους δανειστές, την ευρωπαϊκή και την εγχώρια ελίτ, απέναντι στην αρπαγή του δημόσιου πλούτου της χώρας, και στην πλατιά λεηλασία των λαϊκών κοινωνικών τάξεων, η δυνατότητα να δημιουργηθεί η παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, έξω από τα μνημόνια δόθηκε με αδιαμεσολάβητο τρόπο στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, μπορεί να αποτελέσει τη πλατιά δημοκρατική απάντηση του λαού και της πατρίδας, απέναντι στα μνημόνια και την υποδούλωση της χώρας, με την ευρεία δημοκρατική συμμετοχή του λαού μας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle