Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
125

Θα μας λείψεις Λουκά Λιάκο

< 3 λεπτά
08.10.15 • 17:10
#Tags:

Θα μας λείψεις Λουκά Λιάκο

Στις 6 Οκτώβρη έφυγε από την ζωή ένας εξαίρετος άνθρωπος που ξεχώριζε και είχε τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες του ΚΚΕ στο οποίο ανήκε από νεαρή ηλικία ενώ ως δικηγόρος δεν υπερασπίστηκε ποτέ εργοδότη. Υποψήφιος βουλευτής, Δήμαρχος και Νομάρχης ηγήθηκε των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ για πολλά χρόνια.

Η ΤΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση     

 

"Στον σύντροφο Λουκά Λιάκο που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας
Κοίταξέ μας - δεν κλαίμε./ Όχι, σύντροφε. Κλαίμε, δεν το κρύβουμε. Γιατί 'μαστε κομμουνιστές, και σ' αγαπάμε σύντροφε,
και θα λείψεις απ' τον αγώνα μας/ και θα μας λείψεις.

Γεννημένος στο Ζερίκι στις 29/1/1946 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Γιός του αλύγιστου συντρόφου Σταύρου Λιάκου και της ακούραστης Ασήμως Λιάκου. 

Νεαρός ακόμη πρωτοστάτησε στην δράση της παράνομης Κομματικής Οργάνωσης Λιβαδειάς βοηθώντας από όποιο μετερίζι του ζητήθηκε ενώ σαν φοιτητής πήρε μέρος Λουκάς Λιάκοςστον αντιδικτατορικό αγώνα και ανδρώθηκε μέσα σ΄ αυτόν.

Ο ρόλος του στο κίνημα υπήρξε μεγάλος και καθοριστικός. Με ανιδιοτέλεια και πίστη στα κομμουνιστικά ιδεώδη, υπερασπίστηκε ως δικηγόρος τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην UNICOT, στην ΠΕΣΙΝΕ, στην ΛΑΡΚΟ, στον ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, στον ΜΠΑΡΛΟ, στον ΔΟΝΤΑ. Δεν ξεπούλησε κανέναν εργαζόμενο και δεν συμβιβάστηκε ποτέ με βρώμικες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, σε όσες εργατικές δίκες πήρε μέρος, δεν υπερασπίστηκε ποτέ εργοδότη ενάντια σε εργαζόμενο.
Η προσωπικότητα του είχε μεγάλη απήχηση σε όλο το νομό.

Υποψήφιος βουλευτής του Κ.Κ.Ε. το 1981, το 1985 και το 1989. Στην Τοπική Διοίκηση έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Λιβαδειάς το 1982 και το 1986 και για Νομάρχης Βοιωτίας το 1998 και το 2002. Δεν αρνήθηκε ποτέ την ευθύνη να ηγηθεί των ψηφοδελτίων που στήριζε το Κ.Κ.Ε. ακόμη κι όταν οι οπορτουνιστικές δυνάμεις του στέρησαν την εκλογή του ως δήμαρχο, ακόμη κι όταν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Κύριο μέλημα του οι σύγχρονες ανάγκες του λαού του τόπου μας και η πάλη του να τις κατακτήσει.

Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν την μνήμη του για πάντα. Σεμνός αγωνιστής , μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον αγαπούσαν. Το παράδειγμα του , θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη στους δύσκολους, μα τόσο όμορφους αγώνες, που βρίσκονται ακόμη μπροστά μας. Η δική του συμβολή σ' αυτούς υπήρξε αμέριστη.

Η Τομεακή Οργάνωση Λιβαδειάς του Κ.Κ.Ε. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Ελένη και στους γιούς του Σταύρο και Γιάννη.
Σύντροφε Λουκά σου δίνουμε υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που βαδίσαμε μαζί ως τώρα κρατώντας την παρακαταθήκη που μας αφήνεις, για το Δίκιο, για τον Άνθρωπο, για τον Σοσιαλισμό.

Τ.Ο. Λιβαδειάς του Κ.Κ.Ε."

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle