Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
103

"Θεριακλήδες" με 21 κιλά καπνού και 8.000 πακέτα

< 3 λεπτά
14.09.17 • 10:09
#Tags:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατασχέθηκαν πάνω από (21) κιλά αδασμολόγητου καπνού και (8.000) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται (2) ακόμη άτομα

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (13-09-2017) πρωινές ώρες σε περιοχές της Χαλκίδας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμα άτομα και συγκεκριμένα, ένας 47χρονος ομοεθνής τους και ένας 43χρονος υπήκοος Κύπρου, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 31χρονος στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση - αξιολόγηση στοιχείων, σχετικά με εμπορία και διακίνηση λαθραίων ποσοτήτων καπνού & τσιγάρων, τα οποία οι δράστες προμηθεύονται από περιοχή των Αθηνών, εντόπισαν την οικία τους στην περιοχή της Χαλκίδας και την έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση.

Χθες το πρωί, προσέγγισε την οικία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, έμφορτο με μεγάλα χάρτινα κουτιά και σακούλες απορριμάτων, τα οποία οι επιβαίνοντες αρχικά μετέφεραν πλησίον ιερού ναού (εκκλησάκι), που βρισκόταν εντός οικοπέδου, απέναντι από την οικία και ακολούθως εντός αυτής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν μετά από καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, τον έναν από τους δύο επιβαίνοντες, 22χρονο, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και τον 31χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, είχε διαφύγει αρχικά από την οικία.

Από τις διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε ειδική κρύπτη «καβάτζα», η οποία εντοπίσθηκε κάτω από τον Ιερό Ναό:

• (430) συνολικά συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν (21) κιλά και (500) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και

• (2.550) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Εντός της οικίας και στην κατοχή του 22χρονου:

• (1.750) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και (2) κινητά τηλέφωνα

Εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και Ι.Χ. δίκυκλης μοτοσικλέτας, ιδιοκτησίας του 47χρονου, η οποία ήταν σταθμευμένη έξωθεν της οικίας:

• (3.700) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από τους αστυνομικούς, ομοίως κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ενώ οι ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle