Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
111

ΘΗΒΑ Οι Εμποροβιοτέχνες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των παράδρομων στο 90ό χλμ. της Εθνικής Οδού

< 2 λεπτά
26.01.19 • 06:36
#Tags:

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών και ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το συνεχιζόμενο κλείσιμο της πρόσβασης των παράδρομων οδών  της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο 90ό χλμ. της, από την εταιρεία “ΝΕΑ ΟΔΟΣ”.

Η απόφαση αυτή, η οποία υλοποιήθηκε με την συγκατάθεση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς πλήττει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και προκαλεί δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους των περιοχών μας.

Ιδιαίτερα, η ενέργεια αυτή έχει πλήξει σοβαρά τις επιχειρήσεις της περιοχής, αυξάνοντας  τα λειτουργικά έξοδα τους  αφού διέρχονται καθημερινά  πολλές φορές για την αποστολή και την παραλαβή των προϊόντων τους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο αποκλεισμός της πόλης των Θηβών από επισκέπτες- καταναλωτές και η συρρίκνωση του τζίρου των τοπικών επιχειρήσεων, σε μια πολλή δύσκολη περίοδο για όλους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε από την εταιρεία «Νέα Οδός» και συνακόλουθα  από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, τα εξής:

  1. Άνοιγμα των μπαρών, ωσότου κατασκευαστούν οι παράδρομοι, που θα μας συνδέουν με τις υπόλοιπες περιοχές και δεν θα μας αποκλείουν ( Κάστρο-Ακραίφνιο).
  2. Την διανομή κάρτας FREE-PASS στους κατοίκους και στους επαγγελματίες, που χρησιμοποιούν συχνά τον συγκεκριμένο δρόμο.
  3. Την μείωση του κόστους των διοδίων σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την πόλη της Θήβας, με την κατασκευή ειδικής οδικής κατεύθυνσης προς αυτήν.
  4. Την δημιουργία στάσης-στάθμευσης λεωφορείων για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών-φοιτητών-στρατιωτών  της περιοχής  προς τις άλλες κατευθύνσεις με τη δημιουργία ανθρωποθυρίδας (όπως αντίστοιχα υπάρχει σε Οινόφυτα-Κάστρο).
  5. Την κατασκευή χώρου εναπόθεσης εμπορευμάτων για την αποστολή και την παραλαβή των εμπορευμάτων  με την χρήση των λεωφορείων με τη δημιουργία ανθρωποθυρίδας (όπως επίσης υπάρχει σε Οινόφυτα-Κάστρο).

Πιστεύοντας, ότι η αποδοχή των παραπάνω αιτημάτων μας θα αποβεί όχι μόνο σε όφελος του τόπου μας αλλά και σε μακροπρόθεσμο όφελος της εταιρείας «Νέα Οδός», ζητάμε, με την συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας  και των τοπικών Δήμων, την οργάνωση άμεσης συνάντηση με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle