Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
141

ΘΛΙΨΗ "Έφυγε" ο Γιώργος Κατσιμπάρδης

< 3 λεπτά
26.07.18 • 17:25
#Tags:

Αγωνιστής της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, Βουλευτής Βοιωτίας επί 23 χρόνια (1977-2000) ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιουλίου, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στους οικείους του, στους χώρους όπου υπηρέτησε ως Βουλευτής  δικηγόρος σε όσους τον είχαν γνωρίσει από κοντά και είχαν αγωνιστεί μαζί του αλλά και στους απλούς πολίτες τους οποίους είχε υπερασπιστεί ως διακεκριμένος δικηγόρος.

Επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, διακεκριμένος δικηγόρος, πρωταθλητής και Βαλκανιονίκη Στίβου, συγγραφέας, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής Βοιωτίας επί σειρά ετών και Υφυπουργός Εσωτερικών.

Γεννήθηκε στη Δομβραίνα Βοιωτίας το 1939, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία. Με την ιδιότητά του αυτή υπερασπίστηκε πολλές φορές   αφιλοκερδώς εργατοϋπαλληλικές και συνεταιριστικές οργανώσεις.

Υπήρξε πρωταθλητής στα αγωνίσματα ταχύτητας και αναδείχτηκε Βαλκανιονίκης με την εθνική ομάδα 4χ100μ. το 1959 στο Βελιγράδι.

Η αγάπη του για τον κλασικό αθλητισμό τον οδήγησε σε μια σειρά πρωτοβουλιών για τον Στίβο και αναδείχτηκε Πρόεδρος της αρχαιότερης και μεγαλύτερης Ομοσπονδίας της χώρας μας, τον ΣΕΓΑΣ, το 1984 θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1987 όταν παραιτήθηκε για να αναλάβει το Υφυπουργείο Εσωτερικών. Στη συνέχεια επανήλθε και επί αρκετά χρόνια διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ

Η Ομοσπονδία τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρό της.

Πρωτοστάτησε για τον «καθαρό» όπως έλεγε, αθλητισμό κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον των αναβολικών, ιδρύοντας τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά (ΑΧΩΑ)». Με την ιδιότητα του προέδρου ΑΧΩΑ διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα με ομιλητή τον ίδιο και προσωπικότητες του Αθλητισμού, της Νομικής Επιστήμης, της Πολιτικής και άλλων επιφανών.

Η πολιτική δράση του Γιώργου Κατσιμπάρδη ξεκίνησε την περίοδο της χούντας, ως μέλος του αντιδικτατορικού ΠΑΚ ενώ το 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

Διετέλεσε βουλευτής Βοιωτίας για 23 χρόνια (1977 - 2000),

Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης είχε όμως και μια άλλη σημαντική δραστηριότητα. Ηταν πολυγραφότατος και μέχρι τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωνε υλικό για την έκδοση ενός ακόμη βιβλίου. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη:

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συντετριμμένοι εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του, αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο και νυν Γενικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή στον τελευταίο χαιρετισμό και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Γυναικών που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου στη Λάρισα.

Ο θάνατός του

Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (26-07-2018) να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα, κοντά στο Λιμανάκι της Δροσιάς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Η ημέρα και η ώρα της κηδείας του δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle