Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
216

|

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

< 2 λεπτά
12.06.19 • 08:56
#Tags:

Η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε στην ανατολική είσοδο του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, ο φρούραρχος της Βουλής, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

Το Προεδρικό Διάταγμα

Βουλευτικές εκλογές 2019. Προεδρικό διάταγμα προκήρυξης εκλογών την 7 Ιουλίου 2019

Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής (ΦΕΚ Τεύχος A’ 97/11.06.2019)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος.

2. Την πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η οποία περιέχεται στην Πράξη 17/10-6-2019 του Υπουργικού Συμβουλίου, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αναφερόμενο σε αυτήν εξαιρετικής σημασίας εθνικό θέμα, την οποία και αποδεχόμαστε, αποφασίζουμε:

Διαλύουμε

τη Βουλή της ΙΖ ́ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 7 Ιουλίου 2019, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις
εκλογές την 17 Ιουλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle