Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
358

Ιστορία Θεών και ανθρώπων στις Θεσπιές

< 2 λεπτά
17.01.16 • 18:25
#Tags:

Ιστορία Θεών και ανθρώπων στις Θεσπιές 

Με μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών του Νομού και αιρετών όμορων Δήμων, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16-1-2016 στις Θεσπιές ,τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχαίες Αρχαιες ΘεσπιέςΘεσπιές: μια ιστορία Θεών και ανθρώπων», που στεγάζεται στο κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής.

Ο Περιφερειάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, στη σημασία ανάδειξης των θησαυρών μας και διαβεβαίωσε για τη σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας σε παρόμοιες δράσεις.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεγάλο ρόλο για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας που θα παίξει η λειτουργία της συγκεκριμένης έκθεσης ,με αφορμή την οποία καθίσταται για πρώτη φορά
επισκέψιμη και η Αρχαιολογική Συλλογή και επισήμανε την παγκοσμιότητα της ιδέας της ανιδιοτελούς Θυσίας, που έχει αφετηρία στην αυτοθυσία των 700 Θεσπιέων στις Θερμοπύλες, ενΑρχαιες Θεσπιές 1ώ αναφέρθηκε στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής μας, με τον Ελικώνα των Μουσών και τον Ησίοδο τον πατέρα της ιστορίας, που την χαρακτήρισε «ωστικό κύμα που ψάχνει διέξοδο να εκτονωθεί» και όπως ανέφερε «μια τέτοια έξοδος είναι η λειτουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών»

Τέλος η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Αλεξάνδρα Χαραμή, αναφέρθηκε στο ανασκαφικό έργο και στα ευρήματα, στο στήσιμο της έκθεσης και στους ανθρώπους που βοήθησαν ,ενώ τα στελέχη της εφορείας κα Παπαδάκη Αθηνά και Κουρούνη Ευτυχία αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο της έκθεσης και στο παιδαγωγικό υλικό που διατίθεται.
Στη συνέχεια ακολούθησε μετάβαση στο χώρο της έκθεσης και ξενάγηση.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle