Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
87

Ισχυρός σεισμός στην κεντρική Ιταλία VIDEO

< 2 λεπτά
30.10.16 • 09:41
#Tags:

Ο σεισμός που έπληξε σήμερα στις 07:41 το πρωί την κεντρική Ιταλία ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών, όπως μετέδωσε η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI επικαλούμενη το ιταλικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα.

Νωρίτερα το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής USGS είχε ανακοινώσει πως ο σεισμός είχε μέγεθος 7,1 βαθμούς και το εστιακό βάθος του ήταν 108 χλμ..

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ιταλία

Κτίρια έχουν καταρρεύσει εξαιτίας του σεισμού σε πολλά σημεία στην κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Δύο άνθρωποι διασώθηκαν από τα χαλάσματα από τα σωστικά συνεργεία στην μεσαιωνική πόλη της Αματρίτσε, που είχε σχεδόν καταστραφεί από τη δόνηση του Αυγούστου, σύμφωνα με την εφημερίδα La Reppubblica.

 

Δεν υπάρχουν νεκροί, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία

«Προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί να υπάρχουν νεκροί», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φαμπίτσιο Κούρτσιο, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχουν περίπου 10 άνθρωποι οι οποίοι τραυματίσθηκαν ελαφρά, και ένας άλλος πολίτης η κατάσταση του οποίου παρουσιάζει πιο σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε.

Η κυκλοφορία στην οδό Σαλάρια, η οποία συνδέει την Ρώμη με τις πληγείσες περιοχές, έχει διακοπεί. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας χρησιμοποιεί ελικόπτερα και αεροσκάφη για να εξακριβώσει αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες στις πιο απομονωμένες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε.

 
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ETQmK4iWbpU]

Πηγή news.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle