Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
440

Κέντρο φροντίδας ΑΜεΑ στη Θήβα

< 2 λεπτά
03.04.15 • 09:23
#Tags:

Κέντρο φροντίδας ΑΜεΑ στη Θήβα

Μετά από πολυετή προσπάθεια, ένα όνειρο ζωής, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οικογενειών τους αλλά και της τοπικής κοινωνίας, έγινε πραγματικότητα. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν πλέον τον δικό τους δημιουργικό χώρο απασχόλησης καθώς, την Κυριακή 29 Μαρτίου, εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Διημέρευσης ΑΜΕΑ στη Θήβα, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “Αγ. Ανάργυροι Θήβα”, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το κτίριο που κατασκευάστηκε είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαθέτει όλους τους βασικούς λειτουργικούς χώρους καθώς επίσης αίθουσες γυμναστικής, μουσικής, χειροτεχνίας, ενώ θα ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 1απασχολείται σ' αυτό και το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό.

Το πρώτο μέρος του έργου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συνέβαλαν γι' αυτό αρχικά ο Δήμος Θηβαίων, που παραχώρησε στο Σύλλογο το οικόπεδο, στη συνέχεια η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση Λέσχη “LIONS”, που κάλυψε και το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανοικοδόμηση του κτιρίου, εταιρείες, σωματεία επαγγελματιοβιοτεχνών της Θήβας, σύλλογοι, φορείς και συμπολίτες μας.
Ο επόμενος στόχος που θέτει ο Σύλλογος “Αγ. Αναργύροι” είναι η ανέγερση ενός ακόμα κτιρίου για την δομή της υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Στα εγκαίνια, εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κίτσος, ο οποίος απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Αθηνά Ράικου και τα μέλη, μεταξύ άλλων ανέφερε :

“Το κτίριο που εγκαινιάζεται σήμερα δεν είναι απλά ένα μεγάλο έργο. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και σας αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια και οι καλύτερες ευχές όλων μας αλλά και ο θαυμασμός, γιατί αποδείξατε πως, όταν υπάρχει πίστη και θέληση για έναν κοινό και καλό σκοπό, όλα γίνονται”.

Παραβρέθηκαν επίσης στα εγκαίνια, εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, απέστειλε τις θερμότερες ευχές του, μέσω του Αντιδημάρχου, και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τα παιδιά στο νέο τους κτήριο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle