Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
138

Καθαρός και υψηλές προσδοκίες ο ΣΕΓΑΣ για το 2016

< 5 λεπτά
26.11.15 • 09:50
#Tags:

Καθαρός και υψηλές προσδοκίες ο ΣΕΓΑΣ για το 2016

Αντώνης ΑντωνόπουλοςΤου: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου

Με την έκθεση του εκτάκτου διαχειριστικού έλεγχου στα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ από την αρμόδια υπηρεσία του λογιστηρίου του κράτους που παραδίδει καθαρή την ομοσπονδία του Κλασσικού αθλητισμού στην κοινωνία, ξεκίνησε την εφ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου η ηγεσία της, επισημαίνοντας ότι θα στραφούν νομικά άμεσα κατά των όσων διέσπειραν συκοφαντίες και ψεύδη.

Ο Πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος και ο γραμματέας Βασίλης Σεβαστής αναφέρθηκαν στον αθλητικό σχεδιασμό και τις υψηλές προσδοκίες εν όψει και των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο ,στα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων ,αλλά και στον κίνδυνο να μην διεξαχθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών λόγο ακαταλληλότητας στον τάπητα του ΟΑΚΑ αλλά και άλλων σταδίων της χώρας. Σχετικά με τις προτεραιότητες και τον προγραμματισμό του ΣΕΓΑΣ για το 2016 ο πρόεδρος του Κώστας Παναγόπουλος στάθηκε σε 10 σημεία κλειδιά που είναι τα εξής:

Αναλυτικά:

1. Το πλαίσιο προγραμματισμού και ο αγωνιστικός προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτά και η επαναφορά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων ως αυτόνομη διοργάνωση.
2. Αυξημένος αριθμός προπονητικών καμπ, τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως επιτυχημένα και τα οποία έχουμε ως στόχο να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο με την παράλληλα παρουσία πρωτοκλασάτων και νεότερων αθλητών.
3. Προγραμματισμός της παρουσίας των ομάδων μας στα μεγάλα ραντεβού σε Πόρτλαντ και Ρίο νωρίτερα προκειμένου να υπάρχει το διάστημα προσαρμογής.
Συν-ξη ΣΕΓΑΣ στοχοι 20164. Νέος σχεδιασμός με την παρουσία 153 αθλητών σε όλες τις κατηγορίες
5. Ενίσχυση αθλητών που βρίσκονται στην κατηγορία στήριξης με σταθερή οικονομική ενίσχυση, την οποία γνωρίζουν ήδη.
6. Δημιουργία της κατηγορίας Ολυμπιακών ορίων.
7. Διεύρυνση της συνεργασίας με νέους προπονητές, προκειμένου να αξιολογηθεί το έργο τους και να τους δοθεί επιπλέον ευκαιρία να αναδείξουν τη δουλειά τους.
8. Προετοιμασίες των αθλητών εκτός Ελλάδας και Κύπρου, καθώς θεωρήθηκε δεδομένο πως αυτή τη χρονιά οι αθλητές μας θα πρέπει να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται.
9. Μετακίνηση πόρων από άλλες δράσεις στον αγωνιστικό τομέα, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε.
10. Καταπολέμηση χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Επανέρχεται άμεσα η διαδικασία πρόσθετου έκτακτου ελέγχου με εντολή του ΣΕΓΑΣ.

ΣΤΑΔΙΟ ΣΕΓΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Μετά τις εκτενείς αναφορές για το διαχρονικό έγκλημα της πολιτείας με τις λεηλατημένες εγκαταστάσεις του κλειστού της Παιανίας ,και την ακαταλληλότητα των περισσοτέρων σταδίων από έλλειψη συντήρησης ,τονίζοντας ότι επανεξετάζεται αυτό τον καιρό να βρεθεί λύση στην Παιανία, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος προέβεισε μια αποκάλυψη-ελπίδα για τον κλασικό αθλητισμό, τονίζοντας ότι : «Θα είμαι πολύ φειδωλός σε αυτό το θέμα, θα πω όμως πως ο ΣΕΓΑΣ κινείται ήδη στην κατεύθυνση να αποκτήσει δικό του στάδιο, το οποίο μάλιστα δεν θα ανήκει στο κράτος …», ενώ έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα θα δοθεί στη διάθεση των αθλητών νέο στρώμα του επί κοντώ. Σε θέματα που αφορούν κυρίως τις εγκαταστάσεις, αλλά και σε επιμέρους σημεία του αγωνιστικού σχεδιασμού της νέας χρονιάς, στάθηκε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια:

«Ο ελληνικός αθλητισμός έχει δώσει από το μέρισμα του περισσότερα από ότι του αναλογεί. Ο ΣΕΓΑΣ το 2010 είχε επιχορήγηση 8.400.000 και φέτος είναι 2.840.000, μόλις το 30% και ακόμη δεν ξέρουμε αν θα την πάρουμε όλη. Οι αθλητικές ηγεσίες δεν διεκδίκησαν όσα έπρεπε για τον αθλητισμό», είπε ο Σεβαστής και συμπλήρωσε: «Το θέμα των εγκαταστάσεων είναι μεγάλο. Δεν υπάρχει πρόβλεψη στους προϋπολογισμούς Δήμων και σταδίων για συντήρηση των οργάνων, όπως στρώματα, κλωβοί κ.α. Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν ώστε να μπορούν οι αθλητές να κάνουν προπόνηση. Η πολιτεία πρέπει να δει το θέμα των εγκαταστάσεων. Έχουμε το έγκλημα της Παιανίας, αλλά και το πρόβλημα με το κεντρικό του Ολυμπιακού σταδίου, όπου ο ελαστικός τάπητας είναι χάλια και δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε εκεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει στα περισσότερα στάδια της χώρας. Πρέπει η πολιτεία να συντηρήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και όχι να δει πως θα κάνει νέες. Οι συνθήκες είναι χειρότερες από όταν ήμουν εγώ αθλητής. Ο ΣΕΓΑΣ κάνει προγραμματισμό τα τελευταία χρόνια και καταφέρνει να τον υλοποιεί παρά τις περικοπές από την πολιτεία. Σε μεγάλο βαθμό αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο μεγάλο χορηγικό πρόγραμμα μας».

Τέλος ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος στάθηκε στα υψηλά όρια που τέθηκαν από τον Σέγας για τους αθλητές σημειώνοντας ότι: «Η ΔΟΕ και η IAAF θέλουν να έχουν λίγους και εκλεκτούς στις διοργανώσεις για αυτό και στο επί κοντώ για παράδειγμα καλούν 12 και σε άλλα δεν έχουν προκριματικούς αγώνες. Η φιλοσοφία η δικιά μας είναι ότι θέλουμε παρουσίες με αξιώσεις. Οι αθλητές που θα πάνε να έχουν αξιοπρεπή εμφάνιση. Τα όρια είναι εκεί που μπορούν να προσεγγίζουν οι αθλητές και για αυτό και σε κάποια αγωνίσματα που μπορεί να υστερούμε σαν χώρα έχουμε αφήσει τα ίδια και έχουμε βάλει και την σημείωση ότι τα όρια θα ισχύσουν για αθλητές γεννηθέντες το 1993 και μετά. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ευελπιστούμε σε μια αποστολή 20-23 άτομα και στο παγκόσμιο του κλειστού εκτός από τους 4 που έχουν ήδη το όριο σε ακόμα 3-4 ίσως με συνολική αποστολή από 5 έως 8 άτομα».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle