Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
109

Και με το Νόμο. 1.110 μετανάστες-εργάτες γης στη Βοιωτία

< 1 λεπτό
08.09.16 • 11:32
#Tags:

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2671 αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού παράτυπων εργατών γης για κάθε περιφέρεια. Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, ο νομός Βοιωτίας δικαιούται να απασχολήσει 1110 αλλοδαπούς εργάτες.

Οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν έγκριση για κατ’ εξαίρεση απασχόληση διαμενόντων μεταναστών, οι οποίοι θα ασφαλίζονται πλέον με εργόσημο. Η αίτηση θα υποβάλλεται στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μαζί με την αίτηση, οι αγρότες καλούνται να υποβάλουν την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ή Εκτροφής του προηγούμενου έτους και τα προβλεπόμενα στο νόμο δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται με χρονική προτεραιότητα υποβολής.

Τα οφέλη για τον ΟΓΑ αναμένεται να είναι εντυπωσιακά αφού θα προστεθούν σημαντικά ποσά λόγω του εργοσήμου. Παράλληλα υπολογίζεται πως ο αγροτικός κόσμος, συνολικά, θα δικαιολογήσει ετήσια έξοδα κοντά στο 1 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειώσει το δηλούμενο φορολογικό εισόδημά του κατά αντίστοιχο ποσό. Τέλος, το μέτρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την αξιοπρεπή εργασία των μεταναστών εργατών γης.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle