Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
145

Και ο Ορχομενός δήλωσε παρών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

< 3 λεπτά
14.11.16 • 20:04
#Tags:

Χιλιάδες δρομείς σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος και παλμό γιορτή στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στην εκκίνηση αλλά και στην διαδρομή συναντήσαμε πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς. Πρωταθλητές, πρωταθλήτριες, απλούς δρομείς, άνδρες, γυναίκες που τους παρότρυνα να έχουν ένα καλό αγώνα και να φτάσουν στον τερματισμό υγιείς.

Το «μέγα πλήθος και το μέγα πάθος» αυτής της διοργάνωσης είδαν και απόλαυσαν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές αλλά το εισέπραξαν και αυτοί που ήταν παρόντες στην διαδρομή, στις εξέδρες στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο αλλά και αυτοί που ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Να βρίσκεσαι δίπλα σε όλο αυτούς που έχουν κάνει την υπέρβαση και έφτασαν μέχρι την γραμμή του τερματισμού ξεπερνώντας τον εαυτό τους, δεν μπορεί παρά να θαυμάζεις αλλά και να εισπράττεις όλα αυτά τα συναισθήματα που εκπέμπουν.

Οι Ορχομένιοι

Μεταξύ αυτών που συνάντησα ήταν και δρομείς από την γενέτειρα γη, από τον Ορχομενό.

Μπορεί να βλέπεις και να χειροκροτείς όλους τους δρομείς αλλά όταν βλέπεις γνώριμα πρόσωπα δεν μπορείς να μη νιώσεις περηφάνια και να μη συγκινηθείς.

Από τους Ορχομένιους δρομείς συναντήσαμε τον Γιώργο Τζέμο, τον Λουκά και Μπάμπη Τσαγαλά, τον Θανάση Ρούσση τόσο στην αφετηρία όσο και στον τερματισμό.

Τερμάτισαν όμως χωρίς να καταφέρω να τους συναντήσω ανάμεσα στις χιλιάδες των συμμετεχόντων ακόμη αρκετοί.

Η «πρωτάρα»…

Μπορεί να τρέχει στα… βουνά, τώρα τελευταία ειδικεύεται στις μεγάλες %ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%80αποστάσεις δρόμου βουνού, η πρωταθλήτρια Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου-Γιουβανάκη αλλά αποφάσισε φέτος να τρέξει τον πρώτο της μαραθώνιο.
Γενναία απόφαση αφού πήρε το βάπτισμα των μαραθωνίων στην πιο δύσκολη παγκοσμίως διαδρομή, στην αυθεντική και τα κατάφερε.
Έφτασε στη γραμμή τερματισμού σε 3 ώρες 36:54 και κατατάχτηκε 24η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο ΓΣ στον οποίο ανήκει εδώ και αρκετά χρόνια.

Στον αυθεντικό μαραθώνιο επίσης των 42.195μ. έτρεξε και τερμάτισε και μία ακόμη Ορχομένια η Σωτηρία Παπαδιά η οποία τερμάτισε σε 4:47:04

…και ο έμπειρος

Ο Γιώργος Τζέμος είναι ο πιο έμπειρος αφού έχει γράψει πάρα πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ του και μάλιστα σε αγώνες υπεραποστάσεων όπως πριν από 15 ημέρες (28 και 29 Οκτωβρίου) έτρεξε 142 χλμ. στον “2ο δρόμο %ce%bf%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%85Αθανάτων” και τερμάτισε με επίδοση 20 ώρες 54:24.

Το να τρέξεις σε 15 ημέρες δύο τόσο δύσκολος αγώνες αν μη τι άλλο θέλει πάρα πολλά ψυχικά εκτός από σωματικά προσόντα.

Οι άλλοι εκπρόσωποι του Ορχομενού είναι απλοί ερασιτέχνες δρομείς λάτρεις του αθλητισμού που έχουν αποκτήσει όμως αρκετές εμπειρίες συμμετέχοντας σε αρκετές διοργανώσεις.
Στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο ο Γιώργος Τζέμος τερμάτισε σε 4 ώρες 27:55. Οι άλλοι Ορχομένιοι δρομείς Κώστας Πουρνάρας τερμάτισε σε 4:58:15, ο Θύμιος Κουτσοθόδωρος 5:30:12, ο Μπάμπης Τσαγαλάς 5:57:37, ο Θανάσης Ρούσσης 6:04:07 και ο Λουκάς Τσαγαλάς σε 6:45:59.

Άλλοι 5 στα 10χλμ.

Στον αγώνα των 10χλμ. στο πλαίσιο του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου αγωνίστηκαν ακόμη πέντε Ορχομένιοι.
Όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν με καλύτερη την Κωνσταντίνα Αραπατσάκου που διένυσε την απόσταση σε 45:25 και καλύτερο από τους υπόλοιπους τον Χρήστο Μουστή 50:46.
Αμέσως μετά ο Λάμπρος Χριστοδούλου έφτασε στη γραμμή τερματισμού μέσα στο Καλλιμάρμαρο σε 1:00:25 και ακολούθησαν η Θεανώ Χαλιώτη 1:01:59 και η Ζωή Γιουμεδάκη 1:10:00.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle