Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
273

Καλές γιορτές με... «10 λεπτά Ορχομενός»

< 2 λεπτά
16.12.14 • 08:34
#Tags:

Καλές γιορτές με... «10 λεπτά Ορχομενός»
Με παραδοσιακό και ελληνικό τρόπο δόθηκε η έναρξη της γιορτινής περιόδου στον Ορχομενό. Ένα όμορφο καράβι φτιαγμένο με μεράκι από Ορχομένιους «ερασιτέχνες» τεχνίτες-καλλιτέχνες θα φωτίζει τη γιορτινή περίοδο την κεντρική πλατεία. paidia kai karabaki
Έθιμο πανάρχαιο της ναυτικής πατρίδας μας, το καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού. Έθιμο που υποχώρησε με το χρόνο, μπροστά σε αυτό του δέντρου, αλλά κανένας δεν δείχνει να το έχει ξεχάσει.
Το ελληνικό παραδοσιακό καραβάκι αποτελεί παράδοση των παλαιών εποχών της χώρας μας, που τα παιδιά με αγάπη, χαρά και δημιουργικό νου κατασκεύαζαν τα παιχνίδια τους. Αποτελούσε, όμως, και ένα είδος τιμής και καλωσορίσματος στους ναυτικούς, που επέστρεφαν από τα ταξίδια τους.
Η τοποθέτηση και το άναμμα των φώτων έγινε την Κυριακή σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι που ενώ τον συντονισμό είχε η δημοτική σύμβουλος πολιτισμού Κική Καραβαγγέλη η οποία Καραβάκι 4στον χαιρετισμό της τόνισε: ««Η αστείρευτη πηγή δημιουργίας και προσφοράς των Ορχομενίων είναι εδώ και λειτουργεί καινοτόμα και δημιουργικά μπροστά στη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Έχτισε καράβι που αυτό θέλει η παράδοσή μας»
«10 λεπτά Ορχομενός»
Οι εμπνευστές και δημιουργοί του καραβιού που αξίζουν συγχαρητήρια είναι οι Ορχομένιοι Βαγγέλης Παπαλουκάς, Δημήτρης Ταμπρατζής και Ανδρέας Παπασιδέρης.
Το καράβι το βάφτισαν «10 λεπτά Ορχομενός» υπονοώντας να αφιερώσουμε 10 λεπτά από τον χρόνο μας για τη πόλη μας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle