Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
117

Κατάργηση διοδίων ζητούν οι Περιφερειάρχες

< 3 λεπτά
24.03.15 • 20:27
#Tags:

Κατάργηση διοδίων ζητούν οι Περιφερειάρχες 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στη Λαμία με τον Πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στο πλαίσιο της πάγιας και διαπεριφερειακής συνεργασίας τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά θέματα. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα των διοδίων, το οποίο αποτελεί και ένα από τα μείζονα θέματα που ταλανίζουν και τις δύο Περιφέρειες.
Μετά το τέλος της συνάντησής τους, οι δυο περιφερειάρχες έκαναν δηλώσεις.

Ο κ. Αγοραστός, μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Μας απασχολεί εδώ και πάρα πολύ καιρό το θέμα των διοδίων. Γιατί πιστεύουμε ότι είναι η σύγχρονη μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας. Τα διόδια έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα Μπακο Αγοργιατί πλέον δεν καθίσταται ασφαλής η μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, αλλά ούτε η διακίνηση των εμπορευμάτων, γιατί το κόστος είναι πολύ υψηλό.
Υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπους, οι οποίοι μετακινούνται από μία περιοχή στην άλλη, και μεσολαβούν διόδια, διότι αλλού ασκούν το δικαίωμα στη ζωή και αλλού το δικαίωμα στην εργασία, πολλές φορές. Και είμαστε δύο Περιφέρειες οι οποίες έχουν τα περισσότερα διόδια στο μικρότερο διάστημα.
….Για εμάς καλό θα είναι να καταργηθούν τα διόδια. Μπορεί βέβαια αυτό να ακούγεται κάπως περίεργο. Αλλά αυτό ακουγόταν εφικτό πριν τις εκλογές, γιατί να είναι ανέφικτο μετά τις εκλογές. Από εκεί και πέρα θέλουμε να συζητήσουμε για να είμαστε σίγουροι πώς θα πορευτούμε. Θα συζητήσουμε με τον Υπουργό, ζητώντας συνάντηση…….»

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε:
«Σήμερα, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε το θέμα των διοδίων. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα διόδια και νομίζω ότι πλέον εκφράζω ένα κοινό τόπο, ο οποίος είναι πολύ απλά ο εξής: δεν είναι δυνατόν όταν το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας έχει μειωθεί τόσο δραματικά, όταν όλοι έχουμε βιώσει τέτοιες περικοπές, τα διόδια να αυξάνονται γεωμετρικά. Αυτό είναι οξύμωρο. Είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Όπως παγκόσμια πρωτοτυπία είναι να έχεις 9 σταθμούς διοδίων σε 140 χλμ εδώ στη Φθιώτιδα. Όπως παγκόσμια πρωτοτυπία είναι μία ολόκληρη Περιφέρεια, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και άλλες Περιφέρειες της χώρας, να είναι όμηροι των διοδίων».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle